• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TV: Poznati u ulozi bibliotekara

Danas je Svetski dan knjige i verovatno jedina prilika kada Zorana Kesića i druge poznate ličnosti možete videti iza pulta biblioteke.

U ulozi bibliotekara, osim poznatog komičara, našli su se i Vanja Bulić, Ivana Zarić, Aleksandar Petrović (Aca Seltik), Usnija Redžepova i Maja Odžaklijevska.

Svi su se odlično snašli u ovoj ulozi, samo je Kesić priznao da pomalo greši.

"Ja uživam, Usnija mi lagano pevuši na uvce, i onda pomešam par naslova opčinjen lepotom njene pesme, ali ipak se nekako snalazim. Lepo je biti bibliotekar“, izjavio je popularni komičar.

Bibliotekara angažovanog samo za ovaj dan pitali smo da li su mu pričali bajke kad je bio mali.

Kesić je istakao kako njemu i dan danas pričaju bajke svakodnevno i to u emisijama informativnog programa u kojem se govori o lepom životu i odlasku u Evropu.

Kada je reč o Kesićevom detinjstvu, bilo je obeleženo bajkom o Biberčetu.

"Baka, koja je i mene i mog starijeg brata odgajila, pošto nismo išli u obdanište, mi je pričala bajke. Sećam se bajke Biberče, voleo sam to Biberče, mali je on bio, ali je uspeo hrabrošću da dokaže, a to je i metafora o srpskom narodu, da ma koliko mali, može biti jači od čega?“, odgovaramo sudbine, na šta Kesić u svom stilu uzvraća sa "Vaistinu se rodi i vama i vašoj porodici.“

Interesantno je da je ovaj komičar veliki ljubitelj horora, a još je interesantnije kako je to postao.

"Deda mi je čitao tu knjigu o dva pobratima koji su bili nerazdvojni i onda je jednom odsečena glava. I sad zamislite svaki dan deda to čita svom unuku od 4-5 godina iz dana u dan. Horor priča! Ali ostalo mi je to i dan-danas volim horor i naučnu fantastiku."



Njegova koleginica, barem za danas, Usnija Redžepova je primetila kako je rano susretanje sa strašnim pričama imalo pozitivan uticaj na Zorana, jer je naučio da se ničega ne plaši.

Danas, Kesić tvrdi da pročita barem jednu ili dve knjige nedeljno, a trenutno čita knjigu "Čekaj do proleća, Bandini“, američkog autora Džona Fantea.

Direktorka Biblioteke grada Beograda, Jasmina Ninkov istakla je da ovakve akcije, koje konstatno organizuje ova institucija, privlače veliki broj ljudi.

"Mi beležimo konstatan rast članstva u poslednje četiri godine. Prošlu godinu smo završili sa više od 160.000 korisnika i na današnji dan, pošto imamo veliki popust od 50 odsto, ljudi će se masovno učlanjivati“, izjavila je Ninkov.

U toku je i akcija "Knjiga solidarnosti" putem koje se prikupljaju knjige za dečija prihvatilišta u Srbiji. Svako ko želi da učestvuje, može knjige predati u Biblioteci grada Beograda u Knez Mihailovoj ulici.

(MONDO, Marija Atanasković)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE