• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svetski dan knjige - 23. april

Svetski dan knjige - 23. april, biće obeležen u Beogradu brojnim književnim i muzičkim programima, u organizaciji domaćih biblioteka i izdavačkih kuća, kao i inostranih kulturnih centara.

Biblioteka grada Beograda obeležiće Svetski dan knjige 23. aprila u podne, muzičkim programom na platou ispred zgrade biblioteke u Knez Mihailovoj ulici, u okviru kojeg ćeaAnsambl Centra za ranu muziku "Renesans" izvesti koncert pod nazivom "Pesme Šekspirovih glumaca".

Obeležavanju Svetskog dana knjige prudružuje se i Institut Servantes u Beogradu koji će prirediti književno-zabavne i muzičke programe 22. i 23. aprila.

Beogradski hor "Braća Baruh" 22. aprila izvešće s prozora zgrade Instituta Servantes u Knez Mihailovoj ulici recital sefardskih pesama, a narednog dana u svečanoj sali instituta biće priredjen nagradni kviz "Književne igre" u kojem će moći da učestvuju ljubitelji i poznavaoci hispanske književnosti i španskog jezika.

Institut Gete u Beogradu je za 23. april najavio program posvećen prazniku knjige, u okviru kojeg će biti priredjena izložba umetničkih knjiga s radovima studenata Suzane Kubinec s Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Biće priredjena i revija u okviru koje će studentkinje Odseka za germaniastiku Filološkog fakulteta u Beogradu nositi kostime studenata beogradskog Fakulteta primenjene umetnosti, iz klase Ljiljane Petrović i čitati dela savremenih nemačkih autora, na srpskom i nemačkom jeziku.

Izdavačka kuća "Narodna knjiga" će 23. aprila, ispred knjižare u Ulici Nikole Spasića, prirediti umetnički program u kojem će učestvovati pisci Goran Petrović, Gordana Kujić, Gordana Ćirjanić, Gradimir Stojković i drugi, a posetioci će od 12 do 15 časova moći da kupe knjige s popustom od 50 odsto.

Svetski dan knjige proslavlja se 23. aprila u celom svetu pod zaštitom UNESKO-a, u znak sećanja na 23. april 1616. godine kada su preminula tri velikana svetske književnosti: Migel de Servantes, Viljem Šekspir i Garsilaso de la Vega el Inka.

Svetski dan knjige posvećen je književnosti, kulturi i zaštiti autorskih prava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE