• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svečano otvoren 5. Mikser festival

Jubilarni 5.Mikser, najveći regionalni festival kreativnosti i inovacija, sinoć je svečano otvoren u zgradi Geozavoda (Beogradske zadruge).

Otvaranje u "savamalskoj lepotici" počelo je izvođenjem akademskog hora "Collegium Musicum".

Pogledajte fotogaleriju OVDE!!!

Kreativna direktorka Mikser festivala Maja Lalić rekla je da su organizatori ove godine odlučili da otvaranje počne u "ozbiljnom tonu" i da su želeli da skrenu pažnju da je zgrada Geozavoda nepravedno došla u jedno "alarmantno stanje", jer su se čekale velike inicijative.

"Ova zgrada je simbol našeg bivstvovanja u Savamali i ovde smo kako bi pokrenuli jednu građansku inicijativu za pomoć ovoj zgradi", istakla je Lalićeva.

Ona je naglasila da je ova zgrada, prva u čijoj se gradnji koristio armirani beton, bila "mesto tehničkih inovacija".

Prema rečima kreativne direktorke, tema ovogodišnjeg festivala je "Tranzit" i da kroz ovu temu tokom festivala se postavlja pitanje kako da se utiče na promene ne samo na zgradi Geozavoda, već i same Savamale.

U zgradi Geozavoda otvorene su i dve izložbe - izložba mladih regionalnih dizajnera "Ghost Project" u šalter sali i izložba dizajnera iz Makedonije na prvom spratu, dok je ispred same zgrade otkriven "spomenik" Luki Ćeloviću-Trebinjcu, koji je podigao zgradu Geozavoda.

Bista je u stvari bio čovek maskiran u Ćelovića, koji se pridružio kasnije žurci u Mikser hausu.

Festival je počeo još u 16 časova u Mikser hausu, gde su počele kreativne radionice za decu, a nešto kasnije su počeli i "Mikser razgovori" - predavanja, debate, panel diskusije otvorene za javnost, u kojima će tokom šest dana učestvovati gotovo 50 istaknutih pojedinaca iz različitih oblasti.

Velika žurka povodom otvaranja počela je nakon centralne ceremonije otvaranja u Mikser hausu, a prvi je nastupio uzbudljivi slovenački džez sastav Kar Češ Brass Bend, a kasnije su nastupili Jazzveze i DJ Jazzmate.

Na Tuborg Depo Stage-u u Travničkoj ulici nastupili su Straight Mickey and the Boys, Nežni Dalibor i Obojeni program.

Na trećoj muzičkoj bini, Converse Get Dirty, na uglu Mostarske i Braće Krsmanovića, nastupili su mladi bendovi Ego iz Niša, Pop Star iz Beograda i Quarterbuzz iz Beograda.

Radno vreme festivala, koji je pripremio raznovrstan i zanimljiv program, radnim danima je od 17 časova do četiri ujutru, a vikendom se "savamalske kapije" otvaraju u podne.

Mikser haus, centralno mesto manifestacije radi već od 10 ujutru, pa posetioce i u prepodnevnim časovima očekuju raznovrsni sadržaji tokom šest festivalskih dana.

Svi festivalski sadržaji su besplatni.

(MONDO, Tanjug, foto Miloš Jelesijević)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE