• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zubin Mehta: Volim Beograd

Maestro, koji će ponovo dirigovati Beogradskom filharmonijom, presrećan što je ponovo u glavnom gradu Srbije. Povod - više nego lep.

U ponedeljak, 10. juna, koncertni spektakl na Kolarcu - Beogradska filharmonija sviraće za svoju dušu i dušu onih koji vole klasičnu muziku, a pred orkestrom će stajati jedan od najznačajnijih dirigenata današnjice - Zubin Mehta.

Mehta je u subotu oko podneva stigao u glavni grad Srbije i posle šetnje po užem centru izjavio:

"Tako je lepo biti ponovo u Beogradu! Sigurno bih dolazio češće da mi obaveze dozvoljavaju... Nestrpljiv sam da se na probi sretnem sa muzičarima Beogradske filharmonije, koje dobro poznajem, i da ponovo zajedno stvaramo magiju".

Zubin Mehta ima poseban odnos sa orkestrom Beogradske filharmonije i uvek je spreman da pomogne ostvarivanju ambicioznih planova.

Kada je poslednji put dirigovao u Beogradu, a bilo je to pre tri godine, obratio se publici sa scene: "Imam jedan san, a to je da ovaj divni orkestar dobije novu salu, jer vi ni ne slutite kako bi oni tek sjajno zvučali u novoj dvorani, koju zaslužuju".

U pondeljak, 10. juna, Mehta će sa Beogradskom filharmonijom ponovo, kako kaže, stvarati magiju. Na koncertu će biti izvedena dela Šuberta i Stravinskog. Na gala večeri koja će potom uslediti, biće prikupljana sredstva za predstojeću međunarodnu turneju Beogradske filharmonije po SAD, koja je planirana za sezonu 2014/15.

Karte se mogu kupiti putem online sistema na sajtu www.bgf.rs, kao i na biletarnici Filharmonije. Za ovu priliku izmenjena je kategorizacija sedišta na Kolarcu, pa će umesto standardne tri, ulaznice biti dostupne u četiri nove kategorije. Karte se mogu kupiti po cenama od 2.000, 3.000, 4.000 i 5.000 dinara, a po šemi koja je dostupna na sajtu Filharmonije.

Početak koncerta je planiran za 19 časova, a koncert je prvi deo celovečernjeg događaja, iza koga sledi donatorska večera.

Upravo za tu večeru u hotelu "Square Nine" postoji i ograničeni broj ulaznica po ceni od 28.000 dinara, a one su u prodaji od 1. juna. Publika će osim vrhunskog muzičkog doživljaja, kupovinom ulaznica za ovaj koncert podržati orkestar Beogradske filharmonije

(MONDO - foto: Beogradska filharmonija)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE