• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koncert Ane Jovanović u Gvarnerijusu

Izvor MONDO/Agencije

Mecosopran Ana Jovanović održaće koncert u subotu 29. juna u Centru lepih umentosti Gvarnerius uz klavirsku saradnju Tatjane Drobni.

Na programu su solo pesme Johanesa Bramsa, Gabriela Forea i Manuela de Falje.

Dugogodišnja solistkinja mešovitog hora RTS, profesor solo pevanja u muzičkoj školi ''Kosta Manojlović'' i na Akademiji lepih umetnosti, Jovanović je održala brojne resitale širom Srbije i u inostranstvu.

Takođe je nastupala sa svim srpskim značajnijim simfonijskim i kamernim sastavima. Kao solista sudelovala je u Međunarodnoj koncertnoj sezoni Evropske radio difuzne unije (EBU), Koncertnoj seriji ''Atina-Beograd-Sofija'' kao i na koncertima u Grčkoj, Rusiji, Holandiji, Austriji, Bugarskoj, Rumuniji, Italiji, Makedoniji i Sloveniji.

Nastupala je sa Simfonijskim orkestrom Grčkog radija, filharmonijom Burgasa i Vraca u Bugarskoj, Simfonijskim orkestrom RTV Ljubljana, Simfonijskim orkestrom Krasnojarska, filharmonijom Jaši u Rumuniji), kamerni orkestrom Amsterdama i Simfonijskim orkestrom RTS.

Nastupala je na više festivala: BEMUS, ''Mermer i zvuci'', NIMUS, Jugoslovenske horske svečanosti, NOMUS, Tribina muzike u Opatiji, Festival Prespes (Grčka), BELEF, Bijenale kulture zemalja jugoistočne Evrope (KJUBES) kao i na koncertu Megaron musikis u Solunu kojim je otvoren ''Dimitrija'' festival.

Jovanović je diplomirala solo pevanje na Fakultetu muzičke umetnosti u klasi Biserke Cvejić a postdiplomske studije je završila u klasi Vere Vitkai Kovač na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Na koncertu u Gvarneriusu mecosopran Jovanović nastupiće uz klavirsku saradnju Drobni koja je završila specijalističke studije iz oblasti kamerne muzike u klasi prof. Olivere Đurđević.

Kao klavirski saradnik nastupala je na brojnim koncertima u zemlji i inostranstvu, sarađivala sa uglednim umetnicima iz zemlje i sveta, takođe je i dragoceni saradnik u operskom studiju na FMU.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE