• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Konstantin" u Centru "Sava"

Izvor mondo.rs

Spektakl u kojem učestvuje više od 200 izvođača biće izveden večeras u 20.30 časova.

U muzičko-scenskom spektaklu Aleksandra Sanje Ilića "Konstantinus Magnus", učestvuju Simfonijski orkestar, Hor i Balet Narodnog pozorišta, brojni solisti iz zemlje i inostranstva i grupa Balkanika

Muzičko-scenski spektakl autora Aleksandra Sanje Ilića "Konstantinus Magnus", u kome učestvuju Simfonijski orkestar, Hor i Balet Narodnog pozorišta, brojni solisti iz zemlje i inostranstva i grupa Balkanika, biće izveden u ponedeljak uveče u Sava centru.

U izvođenju dela učestvuje 200 članova Baleta, Orkestar i Hor Narodnog pozorišta, a kao solista primadona Suzana Šuvaković Savić. Osim nje, kao solisti nastupiće i Danica Krstić, Nevena Paripović, Marija Bjelanović, Snežana Spasić, Dragan Đorđević, Tamara Savić i autor Sanja Ilić, pišu "Novosti".

Koreografiju za muzičko-scenski spektakl uradio je poznati igrač i koreograf iz Maribora Edvard Klug, a u glavnim ulogama nastupiće solisti baletskog ansambla Dejan Kolarov (Konstantin Veliki), Igor Pastor (Maksencije), Sanja Ninković (Fausta) i Ivana Savić (Majka Helena). Jedan od najvećih muzičko-scenskih događaja u domaćoj produkciji "Konstantinus Magnus", sa velikim uspehom premijerno je izveden 3. juna na Letnjoj pozornici Niške tvrđave, u okviru projekta "Milanski edikt 313-2013, Srbija".

Delo je porudžbina državnog programa obeležavanja proslave jubileja - 17 vekova od donošenja Milanskog edikta, zakonskog akta koji je stavio istorijsku tačku na trovekovni progon hrišćana i osigurao "pravo da svako veruje kako mu srce hoće".

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE