• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo 36. djački Vukov sabor

U Loznici su danas počeli programi 36. Djačkog Vukovog sabora, tradicionalne kulturne manifestacije posvećene stvaralaštvu mladih Srbije, koja će trajati do nedelje 20. maja.

U Loznici su danas počeli programi 36. Djačkog Vukovog sabora, tradicionalne kulturne manifestacije posvećene stvaralaštvu mladih Srbije, koja će trajati do nedelje 20. maja.

U prepodnevnim satima u Muzeju "Jadra" najpre je održano savetovanje pod nazivom "Revitalizacija tradicionalnih dečijih igara i muzejska etnologija", koji se bavilo značajem dečije igre u razvoju deteta.

Skup je okupio etnologe iz muzeja u Beogradu, Sremskoj Mitrovici i Prijepolju, kao i psihologe i pedagoge lozničkih osnovnih škola i vrtića.

Potom je u istom prostoru otvorena izložba "Dečije tradicionalne seoske igračke" koju je priredila Vesna Dušković, viši kustos etnolog Etnografskog muzeja u Beogradu. Prvi saborski dan završen je na sceni Vukovog doma kulture, predstavom "Pokondirena tikva" Jovana Sterije Popovića, koju su izveli učenici osnovne škole "Jovan Cvijih" iz Loznice.

Djak generacije ove škole Danijela Stepanić sutra će u 18 časova spred Vukovog doma kulture zvanično otvoriti ovogodišnje saborske svečanosti. Nakon toga uslediće nastup Crkvenog hora "Sveti Sava" i orkestar violina Muzičke škole iz Loznice.

Predvidjeno je i predstavljanje časopisa "Vitez", a dečija scena "Kulturno umetničkog društva "Karadžić" izvešće predstavu "Zmajeva riznica".

Prethodno će u prepodnevnim satima biti otvoren Sajam knjiga i dečijeg književnog stvaralaštva "Ja volim da čitam". Treći dan manifestacije - petak je u znaku filmske, te likovne i radionice kreativnog pisanja.

Centralni saborski programi biće održani u subotu u Tršiću. Na malim otvorenim scenama kod Vukove rodne kuće, program će prirediti učenici lozničke Muzičke škole, balerine, polaznici škole rok gitare i recitatori - pobednici opštinske smotre, dok će u galeriji na Saborištu biti otvorena izložba polaznika likovne radionice.

Na otvorenoj sceni Saborišta u 13,00 časova, beogradsko pozorište "Boško Buha" izvešće predstavu "Tri praseta" po tekstu Tanje Ilić a u režiji Marka Manojlovića.

Organizatori su Skupština opštine i Centar za kulturu "Vuk Karadžić" iz Loznice.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE