• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tasovac i zvanično ministar!

Izvor mondo.rs

Ivan Tasovac zvanično preuzeo dužnost ministra kulture i informisanja. "Pričaćemo, ima vremena", rekao novinarima.

Ivan Tasovac zvanično je u 13 časova preuzeo dužnost od Bratislava Petkovića na konferenciji za medije u Ministarstvu kulture i informisanja. Svom prethodniku poželeo je sav uspeh u daljem radu, a Petković je obećao da će "24/7" biti na raspolaganju svom nasledniku.

Novi ministar pojavio se u elegantnom plavom odelu, sa maramicom u džepu, sa prepoznatljivom čupavom frizurom, minđušom i gomilom narukvica. Sa širokim osmehom pozdravio je novinare, rukovao se sa svima pojedinačno i ponudio im kaficu.

Nakon zvanične procedure predaje i potpisivanja zapisnika, rukovanja i srdačnog zagrljaja odlazećeg i novog ministra, Tasovac je nekoliko desetina okupljenih novinara zamolio da ne postavljaju pitanja, jer je tek nekoliko minuta proveo na toj poziciji.

"Sve nas ovde u timu čeka veliki posao, i razgovaraćemo kada za to bude bilo vreme", rekao je on.

Tasovac je istakao da bi svaki ministar, kada dolazi na svoje radno mesto, trebalo da razmišlja o danu primopredaje dužnosti.

"Svakog jutra kada ulazi u svoju kancelariju, morao bi da razmišlja o danu kada će predati dužnost nekom sledećem. Mora da misli o tome šta će uraditi, i šta će za sobom ostaviti".

Imenovanje direktora Beogradske filharmonije za ministra kulture i informisanja izazvalo je veliku pažnju medija i javnosti, ali su novinari ostali uskraćeni za priliku da Tasovcu postave pitanja. On je obećao da će biti na raspolaganju pripadnicima sedme sile "kao i do sada", i da će sa medijima razgovarati kada bude detaljnije sagledao posao koji je ispred njega, celog Ministarstva i svih institucija kulture.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gorus

Ako ministar kulture tako izgleda, nije ni čudo što smo nekulturni...

SERIJE