• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U čast Verdija - na startu sezone u Madlenijanumu

Izvor mondo.rs

Nova sezona opere i teatra Madlenijanum počeće u utorak, 1. oktobra koncertom povodom 200 godina od rođenja Đuzepea Verdija "Gala Verdiana".

Gala koncert na kojem će nastupiti svetski poznati i priznati vokalni solisti iz Italije, Danijela Desi (Daniela Dessi), sopran, i njen suprug Fabio Armilijato (Fabio Armiliato), tenor, izuzetan je događaj i za mnogo veće sredine nego što je naša.

Sala Madlenianuma mala je da odgovori na ogromno interesovanje koje vlada za njihov nastup, navodi se u saopštenju tog pozorišta.

Koncert je posvećen 200. godišnjici rođenja najvećeg operskog kompozitora Đuzepa Verdija (1813-1901), čiji jubilej se slavi u celom svetu, u svim operskim kućama postavkom novih dela, naročito onih ređe izvođenih.

Na koncertu biće izvedene arije, dueti, ansambli, horske i orkestarske numere iz najpoznatijih opera: "Nabuko", "Trubadur", "Otelo", "Don Karlos", "Simon Bokanegro", "Moć sudbine", "Magbet", a na samom kraju i popularna napitnica iz "Travijate".

Pored veoma popularnih numera, kao što su hor Jevreja iz "Nabuka" ili arija Pace iz "Moći sudbine", biće izvedene i manje poznate numere, hor iz ranije opere "Lombardijci" i druge.

Dvoje poznatih svetskih umetnika za ovu priliku pozvali su troje svojih mladih učenika i sledbenika da upotpune doživljaj i osvoje ceo solistički glasovni potencijal.

To su mecosopran Tamta Tarijeli, bas Romano dal Zovo, dramski bariton Čen Či, što će omogućiti i glasovnu i repertoarsku raznolikost izvođenja.

Orkestar Madlenianuma, kao i hor sačinjen od mladih članova koji učestvuju u našim drugim muzičkim predstavama, kao što su mjuzikl "Rebeka", opere "Pajaci", "Travijata" i druge, daće raskošan okvir solističkom delu koncerta.

Šef dirigent Madlenianum Stanko Jovanović, rukovodiće gala koncertom.

Opera i teatar Madlenianum u predstojećoj sezoni planira i tri premijere: muzičko-dramsku predstavu "Milanković", dramu "Ana Karenjina", operetu Johana Štrausa "Becka krv", ali i obnovu mjuzikla "Les Miserables".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE