• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Srbija na Remake festivalu

Izvor mondo.rs

Uroš Pajović, Studio "Krishka", muzičari Ewox i Tamarinsky predstaviće se na berlinskom festivalu Remake.

Prvo internacionalno izdanje Remake festivala počinje u sredu 11. septembra u "Platoon Kunsthalle" u Berlinu, i tokom pet dana predstaviće preko 200 umetnika i organizacija koji će  kroz radionice, performanse, izložbe i predavanja podeliti sa publikom viđenje i razvoj remake kulture.

Publika na festivalu prisustvovaće izgradnji prve "Eartship" građevine, zelene kuće napravljene od ekoloških i recikliranih materijala, koja ipak pruža sve neophodnosti modernog doma i kao takva se smatra budućnošću ekološki orijentisane arhitekture. Učesnici "Earthship Biotecture" radionice će imati priliku da iz prve ruke prisustvuju stvaranju jedne od ovih neobičnih građevina.

Organizacija "Plastique Fantastique" će posetiocima dočarati kako izgleda boravak i rad u balonu od sapunice, a  "Onyx Ashanti" predstaviće svoj "The Betajazz Controler", muzički sistem na kom svira uz pomoć celog tela. Inicijativa "Fritzing" upoznaće publiku sa interaktivnom elektronikom i "Arduino" tehnologijom, a produkti njihove radionice biće operativni roboti, dok će predstavnici "Bitcoin Exchange Berlin" pričati o ovom novom open source načinu plaćanja za koji vam je potreban samo mobilni telefon.

Iz Srbije će se predstaviti pobednici konkursa Remake festivala "Krishka" studio i Uroš Pajović.

Rimejkovaće se upotrebljene tegle, delovi softvera, karton, ali i način razmišljanja, ideje i odnos prema životu. Remake teži da kroz svoje aktivnosti i kroz tri glavne teme festivala - Reset, Rethink i Recreate, širi ekološke vrednosti i da ukaže na koji način one mogu da obogate našu svakodnevicu. U okviru noćnog programa nastupiće internacionalna zvezda  Simon Džons, Marko Baroti izvešće performans na otvaranju festivala, a te večeri nastupiće i Ewox i Tamarinsky iz Srbije.

Ovo će biti prvo izdanje Remake festivala u Berlinu, u saradnji sa agencijom za kulturni razvoj  Platoon, koja je nastala u Berlinu, a radi i u Seulu, a Remake će svoj program izvesti pred publikom jednog od najvećih umetničkih centara u Evropi.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE