• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Navijački" slogan BG filharmonije za novu sezonu

Izvor mondo.rs

"Idemo dalje", glasi slogan Beogradske filharmonije koja u četvrtak počinje novu sezonu. Prvi koncert posvećen Jevrejskoj novoj godini.

Beogradska filharmonija u četvrtak uveče otvara novu sezonu 2013/14. pod sloganom "Idemo dalje", koja je posvećena devedesetogodišnjici postojanja orkestra, koncertom iz ciklusa Nove godine (Kolarac, 20h).

Koncertom kojim se obeležava Jevrejska Nova godina dirigovaće Ruben Gazarijan, a solista će biti mandolinista Avi Avital, koji je za snimak ovog dela nominovan za Gremi nagradu.

Novu godinu Jevreji nazivaju Roš ašana, a čestitaju je pozdravom Šana tova. U judaizmu, to je praznik samoispitivanja i pamćenja, kada se kroz molitvu i porodična okupljanja obeležava početak nove godine. Obeležavajući Jevrejsku 5774. Novu godinu, Beogradska filharmonija će prvi put izvesti dela Kurta Vajla, savremene izraelske kompozitorke Meire Varšauer i Koncert za mandolinu Avnera Dormana, već  poznatog našoj publici.

Od sutra pa do juna meseca, u sezoni koja je najavljena pod sloganom "Idemo dalje", Filharmonija će održati 30 koncerata, podeljenih u šest ciklusa – Nove godine, Na visokim potpeticama, Klasični ciklus, Bez reči, Bizarrte i Pika-Točka-Тачка.

Novina od ove sezone je da se ulaznice za sve koncerte mogu kupiti unapred, na biletarnici Filharmonije i putem internet sajta www.bgf.rs.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

axi

Pre ce biti da je slogan "idemo dalje" uzet iz onog starog domaceg istoimenog filma i serije, kad ucitelj kaze ucenicima "idemo dalje". Zar je doslo do toga da se oni ugledaju na navijace?

SERIJE