• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirko, Slavko i Lojd Kol na Paralel festivalu

Izvor mondo.rs

Počinje II Paralel Beogradski Festival Subkulture

U ponedeljak, 30. septembra, od 19,30 časova u holu UK Palilula, počinje II Paralel Beogradski Festival Subkulture, uz svirku benda Impuls i dodelu nagrada najboljim autorima crteža u okviru fb takmičenja "Strip i ploče".

Isto veče se otvara izložba slika "Disciplina haosa" Luke Dedića i izložba Maski - Saše Markovića Mikroba, što je ujedno način obeležavanja 20 godina od kultne radijske emisije "Velika rokenrol prevara".

U utorak, 1. oktobra, u foajeu Muzeja Jugoslovenske Kinoteke, otvara se izložba "Film u stripu", gde će posetioci biti u mogućnosti da vide preko 40 strip tabli sa legendarnim filmskim junacima među kojima su "Mirko i Slavko", "Balkanekspres", "87. policijskа stanicа"... Izložbu su priredili: Zdravko Zupan i Bora Grbić.

Na istom mestu – u Kinoteci, od 21čas, projekcijom  muzičkog dokumentarca iz 2012. godine "Stvaraoci" („The Creators") započinje Paradocs - Paralelova revija muzičkih dokumetaraca. Do nedelje, 6.oktobra, publika će imati priliku da vidi još pet muzičkih dokumentaraca u terminima od 21čas, a u dnevnim terminima od 17 i 19 časova, legendarna filmska ostvaranja iz fundusa Kinoteke, uz koja su odrastale različite generacije.

Na Paralel festivalu, u UK Palilula 4. oktobra, nastupiće i Lojd Kol, zvezda 80-ih, koji će svirati pesme i iz perioda sa bendom Commotions, stare tri decenije, kao i najnovije, sa poslednjeg albuma "Standards".

Festivalski program se završava prvog vikenda u oktobru, segmentom "Subkultura van kruga dvojke"- besplatnim strip radionicama, namenjenim mladima.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE