• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sveti Georgije ubiva aždahu" ponovo u Ateljeu 212

Izvor mondo.rs

Posle 27 godina od premijere (1986), Atelje 212 ponovo na svojoj sceni predstavlja čuvenu predstavu "Sveti Georgije ubiva aždahu", Dušana Kovačevića. Prvo izvođenje obnovljene predstave u Beogradu zakazano je za 5. oktobar.

Ovaj komad ili "porodično blago" pozorišta Atelje 212 vraća se na scenu u znak sećanja na reditelja Ljubomira Mucija Draškića, Vokija Kostića koji je komponovao muziku za ovu predstavu i glumce koji su bili u prvoj postavi, a u međuvremenu "otišli" na neko bolje mesto.

Priča govori o ljubavnom trouglu koji se odvija u klanici Prvog svetskog rata, pa će ovim povratkom predstave, obeležiti 100 godina od početka Velikog rata.

"Ovo je ratna priča o ljudima iz kraja u kome sam odrastao. Probao sam da sažmem sve lepo, ali i ružno. Drago mi je da se priča vraća na mesto gde je imala svoj prvi život", rekao je Dušan Kovačević.

Na njegovu priču nadovezao se Branimir Brstina, koji je realizator predstave i jedan je od onih koji je predložio obnovu komada.

"U ovoj predstavi je igralo mnogo nas, a mnogi više nisu među živima. Mnogi su porasli uz ovu predstavu...Tradicija se izgleda nastavlja budući da mlada Sofija Juričan, koja igra Katarinu, veruje da će život koji bude imala ova predstava, mlađima doneti ono što je donela prethodnoj generaciji glumaca koji su igrali u njoj".

U novoj postavi igraju Bojan Žirović, Sofija Juričan, Marinko Madžgalj, Gordan Kičić, Bojan Dimitrijević, Milan Caci Mihailović, Miloš Klanšček, Mladen Andrejević, Dara Džokić, Nenad Jezdić, Aleksandar Gruden, jedini iz prve postave koji igra istu ulogu, Branislav Zeremski, Nebojša Ilić, Vladislav Mihailović, Nenad Ćirić, Erol Kadić, Nenad Heraković, Andrija Kuzmanović, Milan Nikitović i Radomir Nikolić.

"Ovom obnovom, želili smo da kažemo da se u Ateljeu dešava nešto krupno i da roditelji koji imaju novca da pošalju decu u šoping centar ili Arenu, pre treba da ih pošalju u pozorište", rekao je Milan Caci Mihailović, pozivajući sve da dođu i pogledaju predstavu koja ima dugu tradiciju.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE