• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tasovac zove književne stvaraoce na javnu raspravu

Izvor mondo.rs

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac, obratio se knjževnim stvaraocima nakon njihovog otvorenog pisma u kojima iznose nekoliko predloga povodom redefinisanja stanja na književnoj sceni.

U saopštenju ministra kulture i informisanja koje je stiglo na adresu redakcije, piše da se Ivan Tasovac zahvaljuje grupi književnih stvaralaca za inicijativu i konkretne predloge za redefinisanje stanja u oblasti književnosti, držeći da je ta vrsta konstruktivnog prilaza najbolji način da se kulturna javnost uključi u rešavanje nagomilanih problema u oblasti kulture.

"Ministar je uveren da je ta vrsta poziva na raspravu najbolji način za unapređenje uslova rada instutucija kulture i književnih stvaralaca, koji bi mogao da posluži kao dobar primer  i u drugim oblastima kulture", piše u saopštenju.

"Nalazeći da u otvorenom pismu ima izvanrednih i primenjivih ideja koje bi mogle unaprediti uslove rada, ne samo u toj več i u drugim oblastima, ministar Tasovac uvažene potpisnike pisma poziva na javnu raspravu o idejama koje su mu predložili".

Javna rasprava će se održati u prostorijama Narodne biblioteke Srbije u petak, 25. oktobra.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE