• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Festival fotografije "Vizualizator"

Izvor mondo.rs

Od prvog do trećeg novembra, na više lokacija u Beogradu biće održan festival "Vizualizator".

Festival će biti održan u UK Palilula,  Akademiji umetnosti, Akademiji lepih umetnosti, Univerzitetskoj biblioteci Svetozar Marković, Zavodu za kulturnu dekontaminaciju,  u Medija centru UNS-a i Muzeju "25. Maj".

Projekat uključuje brojne aktivnosti a sastoji se iz osam tribina, pet radionica, dve debate, četiri izložbe, koncerta i pratećih aktivnosti.

Već prvog dana, tema koja intrigira današnjicu, biće obrađena u okviru tribine "Društvo u objektivu", analizirajući uticaj fotografije na društvo i društvene promene.

Još jedna tribina, "Društvene mreže-ogledalo mladih", baviće se uticajem društvenih mreža na život mladih ljudi i akcijama koje treba preduzeti za sprečavanje  njihovih negativnih uticaja.

"Online radionice" (Webinar) obuhvataće istraživačko-projektni rad, snimanje video materijala, multimedija, česte probleme tokom rada i razvoj portfolija.

Jedan od fotografa koji će biti predstavljen u okviru izložbe "Arhivska fotografija" je i Ed Kiting, dobitnik "Pulicerove nagrade".

Kao posebno interesantna izdvaja se izložba "Press Photo Srbija 2013" na kojoj će se vršiti izbor najboljih medijskih fotografija u ovoj godini a obuhvata konkurs, ocenjivanje i nagrađivanje pobednika, štampanje kataloga i organizovanje izložbi pobednicima. Tradicija ovog takmičenja traje već 13 godina, uz uspešnu realizaciju preko 200 izložbi širom Srbije.

Projekat "Vizualizator" je multidisciplinarni događaj koji ima za cilj da poveže institucije i pojedince iz različitih profesija vezanih za fotografiju. "Vizualizator"sa svojim inovativnim pristupom će analizirati fotografiju sa različitih aspekata: kao vizuelnu umetnost, socijalni fenomen i moćno medijsko sredstvo.

Ovaj projekat će biti realizovan od strane Centra za razvoj fotografije u saradnji sa Akademijom umetnosti i Udruženjem novinara Srbije, a projekat su podržali: Ministarstvo kulture i informisanja departmana za medije i departman za vizuelne umetnosti, Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE