• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta povezuje Diznija i Mao Cedunga?

Odgovor na ovo pitanje dobićete ako posetite izložbu "Novi pogledi u kineskoj savremenoj umetnosti" u Muzeju istorije Jugoslavije.

Tokom mesec dana trajanja izložbe koja prikazuje pravce u savremenoj kineskoj umetnosti od političkog popa do ciničnog realizna, posetioci će biti u prilici da vide preko šezdeset radova četrdeset autora.

Izložba kroz četiri celine - "Nova istraživanja kulturnih identiteta", "Politički pop art", "Porodične želje" i "Nove mogućnosti tradicije", pruža posetiocima uvid u poslednje tri decenije savremene umetničke produkcije u Kini.

Među izloženim delima izdvajaju se dela Vanga Guangija koji je rodonačelnik političkog popa i koji je lik Mao Cedunga postavio u ironični kontekst, ali i popularni Diznijev logotip stavio na propagandni materijal iz vremena Kulturne revolucije.

Izložba je otvorena u prisustvu ambasadora Narodne Republike Kine i Ivana Tasovca, ministra kulture i informisanja, kao i brojnih prijatelja Muzeja, i biće otvorena do 15. novembra svakoga dana, osim ponedeljka, od 10 do 18 časova.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mica

Degutantno,a trebalo bi da zastitimo decu od medijskog nasilja

SERIJE