• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba Marka Kusmuka na Senjaku

Izvor mondo.rs

Doktorska izložba umetnika Marka Kusmuka biće otvorena u petak 08. novembra u 19 sati u kući kralja Petra na Senjaku.

Izložba, u svetu već proslavljenog Marka Kusmuka, pod nazivom "Lica i naličja" će predstaviti 25 dela. Izložbu će otvoriti naš poznati slikar Miloš Šobajić koji je i Markov mentor na doktorskim studijama.

Marko je do sada poneo mnogobrojna međunarodna priznanja za svoje radove, izlažući od Rima do Šangaja. Učestvovao je na stotinak grupnih izložbi, a imao je 9 samostalnih.

Da ovaj povratak figuri i slikarstvu u najklasičnijem smislu nikoga ne ostavlja ravnodušnim svedoče i brojne izjave ljudi iz kulturnog i javnog života između ostalih i Emira Kusturice.

"Ono što je izuzetno dobro, čini mi se kao da je čovjek uzeo najbolje uzorke engleskog slikarstva, najbolje predstavnike onoga što su Veličković i Mujezinović i drugi u fazama i fragmentima predstavljali. Pored sentimenta koji se kod mene javi, uz veliku zbunjenost, na kojoj sam strani zemljine polulopte Markova izložba je buđenje na tu tradiciju o kojoj sam govorio", izjavio je Kusturica prilikom susreta sa Markovim slikama.

Na otvaranju izložbe će biti najavljen i sledeći umetnički projekat na kome umetnik radi sa poznatom violončelistkinjom Anom Rucner, koja će i biti prisutna.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE