• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraljica flamenka u Beogradu

Izvor mondo.rs

Mersedes Ruis gostovaće u Beogradu u sredu, 20. novembra u renoviranoj sali Ustanove kulture Palilule (ulica Mitropolita Petra 8). Ulaznica 500 dinara.

Ljubitelji strastvenog plesa imaće retku priliku da uskoro u Beogradu gledaju Merseced Ruis, kraljicu flamenka, koja će nastupiti u glavnom gradu Srbije povodom obeležavanja Svetskog dana flamenka.

Mersedes Ruis, kojudovodi Ambasada Španije, u saradnji sa Institutom Servantes, nastupiće u sredu, 20. novembra u 20 časova u renoviranoj sali Ustanove kulture Palilule (ulica Mitropolita Petra 8).

Ona će beogradskoj publici predstaviti svoj najnoviji plesni spektakl "Ples reči".

mersedes
Izvor: YouTube


Ulaznice, po ceni od 500 dinara, mogu se nabaviti na prodajnim mestima Eventim-a i na blagajni Kulturnog centra Palilula.

Plesačicu, koju podjednako vole i publika i kritika, pratiće na sceni vokalno David Lagos, uz gitarsku pratnju Santjaga Lare. Ples reči je intiman i autentičan flamenko spektakl.

Mersedes Ruis (rođena 1980. godine u Andaluziji) "zaljubila" se u flamenko sa samo sedam godina, a od tada do danas osvojila je mnogobrojne španske i međunarodne nagrade. Na Međunarodnom festivalu igre u Nemačkoj 2009. godine osvojila je Nagradu za najboljeg igrača Evrope ("Best Dancer of Europe").

Nakon saradnje sa najznačajnijim imenima flamenko sveta 2002. započinje solo karijeru. Sa svojim plesnim predstavama: "Crteži u vazduhu", "Pokreti žene", "Moja poslednja tajna", "Perspektive", nastupala je u širom sveta (Španija, SAD, Kanada, Austrija, Italija, Francuska, Japan, Južna Amerika).

ruis
Izvor: YouTube

U novembru 2010. UNESKO je proglasio flamenko delom kulturne svetske baštine i od tada se 16. novembar obeležava u celom svetu kao Svetski dan flamenka. Na ovaj način UNESKO priznaje da je flamenko kao umetnički izraz nastao u Španiji, ali da danas zbog svoje popularnosti i važnosti pripada celom čovečanstvu. Tim povodom Ambasada Španije u Beogradu i Institut Servantes organizuju koncert Mersedes Ruis, jedne od najboljih savremenih flamenko igračica.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE