• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posetite predavanja u Muzeju primenjene umetnosti

Izvor mondo.rs

Izložbu "Ornamenti srpskih srednjovekovnih fresaka - Osvežavanje memorije" do sada je pogledalo preko 3.000 posetilaca. Organizatori najavili i zanimljiv prateći program (radionice i predavanja)uz ovu reprezentativnu studijsku izložbu.

Osvežavanje memorije je pokušaj da se srpska srednjovekovna kulturna baština predstavi na jedan drugačiji, nov način, koji podrazumeva savremen muzeološki pristup, koji osim iznošenja originalnog materijala ima za cilj stvaranje atraktivne, interaktivne audio-vizualne postavke. Posetilac je pozvan da otkriva materijal, krećući se kroz niz zamračenih soba i prostora.

Izložba traje do 31. januara 2014., a prati je niz akcija, radionica, koncerata, predavanja.

Do kraja izložbe svakog utorka su organizovana predavanja na različite teme:

Šta je ornament? Gde su njegovi počeci? Kako ga je razumeo srednjovekovni čovek? Na koji način ornament komunicira u 21.veku? Ima li svoju šifrovanu, često matematički preciznu konstrukciju?

Sledećeg utorka 26. novembra u 18 sati možete slušati predavanje Ivana Mangova na temu "Arhitektura izložbene postavke: od kolekcije do komunikacije" i "Spojeni i naizmenični ornament na predstavama odeće, tekstilu i vezu srednjovekovne Srbije" mr Bojana Popovića.

Takođe, možete prisustvovati i radionicama, koje su namenjene deci od 6 do 12 godina i upoznati se sa izgledom srpske srednjovekovne vladarske odeće motivima i šarama sa odeće.

Radionice su zakazane za sredu 20. novembar u 11 sati i četvrtak 21. novembar u 12 sati.

U petak 22. novembra u 12 sati možete posetiti radionicu namenjenu deci od 4 do 10 godina. Oslikavanjem zidnog platna na kome su projektovani izabrani ornamenti i kompozicije sa izložbe, deca dobijaju mogućnost da i sami postanu kopisti i oslikaju na zidnom platnu projektovani segment sa izložbe.

Radionica na kojoj će biti organizovano upoznavanje sa pojmom ornamenta kroz različite periode, od srednjeg veka do danas biće održana 27., 28. i 29. novembra u 13 sati.

Učesnici ove radionice su učenici Dizajnerske škole, Tekstilne škole, Tehnoart, Drvoart, Škola za dizajn kože.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE