• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Švedski umetnici u KC Gradu

Izvor mondo.rs

Izložba "Timeslice" otvara se u četvrtak i traje do 5. decembra.

Grant Votkins i Andreas Sandstrom predstavljaju svoj zajednički rad "Timeslice" na  izložbi u Velikoj galeriji Kulturnog centra Grad. Oni koriste video, fotografije i instalacije da ispitaju urođene potencijale materijala i soba i zauzmu galerijski prostor kroz koherentan izraz njihovog zajedničkog rada.

U videu "30 dana i 30 noći", oni su snimili svetlo na zidu svog studija u junu 2011. godine pomoću time-lapse tehnike. Zabeležena svetlost se prenesi na zid galerije u ovoj tridesetominutnoj video projekciji. Novi video radovi i instalacija će takođe biti predstavljeni na izložbi.

"Timeslice" se može posmatrati kao eksperiment da se baci svetlo na nešto što je obično teško artikulisati, kako mi tumačimo prostor i vreme, da bismo stvorili perspektivu o sredinama sa kojima se ljudi poistovećuju. Kreiranje novih prostora kroz fizičko i tehničko istraživanje kako bi se pokrenuo emocionalni odgovor u gledaocu. Ovo su rekonstrukcije pojedinih mesta, ali i poetski odgovori na važeće norme.

Umetnici rade zajedno da bi istražili koncepte kao što su priroda , ambijent, prostor i vreme. Rade u različitim medijima da bi stvorili estetska premeštanja i da bi istražili granice između stvarnog i subjektivnog. Komplementarne sile su objedinjene u Vatkinsovom i Sandstromovom svetu estetike i novi koncepti su formulisani.

Materijalnost u njihovom radu stvara disonance i često nastoji da gledaoca suoči sa optičkim efektima i upornim fizičkim prisustvom.

Andreas Sandstrom i Grant Vatkins žive i rade u Stokholmu i obojica su diplomirali na Konstfack koledžu umetnosti 2008. i 2009. Njihov zajednički rad je prikazan u Stokholmu, Lindu, Beču i Geteborgu.

Izložba je otvorena  do 5. decembra u Velikoj galeriji KC Grad.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE