• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Beograd-Berlin" u Parobrodu

Izvor mondo.rs

Posle velikog uspeha predstave "U samoći pamučnih polja", Ustanova kulture Parobrod nastavlja sa pozorišnim programom. Na repertoaru 12. decembra sa početkom u 20 sati je predstava "Beograd-Berlin".

Predstava govori o devojci i mladiću koji se sreću na železničkoj stanici, na putu za Berlin. Kao i velika većina mladih danas, Ona smatra da će odlaskom u drugu zemlju pronaći svoju sreću.

Mada naizgled, ova predstava ostavlja utisak jednostavne romantične priče, njena veličina se ogleda u spremnosti da tumačimo znakove i preuzimamo inicijativu u traženju sreće.

Isprepletanost realnih scena sa scenama fantazija, dovodi glavne junake do spoznaje o jednom drugačijem svetu u kome počinju da žive.

Kako autorka kaže, u komadu Beograd–Berlin kroz monologe dva glavna junaka pokušala je da opiše njihove strahove, sećanja ali ujedno i da otvori mogućnost vizuelnih konstrukcija koje oni pružaju.

Autorka teksta je Maja Pelević, koja je diplomirala dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2005. godine.

Predstavu izvode dva mlada glumca Irma Milović, poznata po serijama "Iz X u X", "Miris kiše na Balkanu" i Milan Jovanović, poznat po predstavama "Sumnjivo lice", "Tri lica traže pisca","Art, Žak ili pokornost", "Vekovi popa", "Moć dijaloga".

Predstavu je režirala Ana Zulević, koja pripada generaciji mlađih reditelja.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE