• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejan Savić: Pustite nas da radimo!

Izvor MONDO/Agencije

V.d. dužnosti upravnika nacionalnog teatra poziva Ministarstvo da omogući Narodnom pozorištu da radi "normalno i neometano".

 Dejan Savić: Pustite nas da radimo! Izvor: MONDO, Petar Stojanović

Izvor: MONDO, Petar Stojanović

Vršilac dužnosti upravnika Narodnog pozorišta Dejan Savić pozvao je Ministarstvo kulture da se "drži slova zakona" i omogući Narodnom pozorištu da nastavi da radi normalno i neometano tako što će imenovati predsednika i člana Upravnog odbora.

Ministarstvo kulture i informisanja juče je prosledilo saopštenje u kome je pozdravilo odluku Radoslava Pavlovića da podnese ostavku na mesto predsednika UO i pozvalo i ostale članove odbora kao i vršioca dužnosti upravnika nacionalnog teatra da učine to isto jer smatraju da je to neophodan uslov kako bi se procedura izbora vratila u institucije kulture.

Savić je danas ocenio da je "to anonimno, nepotpisano saopštenje" otvorilo mnoga ozbiljna pitanja.

"Na prvom mestu je pitanje iz kog razloga ministarstvo reaguje tek četiri meseca posle muljanja po medijima Narodnog pozorišta kao krovne institucije kulture? Da li je ministarstvo namerno pustilo da situacija eskalira pa sada koristi priliku za lov u mutnom? Da li je toliko nezainteresovano za ovako važnu instituciju kulture ili su tu neke zakulisne igre u pitanju" zapitao se  Savić

On je dodao da je sporna intonacija tog pisma koja "kao da je u pitanju telegram ili pismo podrške Radoslavu Pavloviću"

"U pismu su svi u istom košu i UO i sindikati i zaposleni i ja i moji saradnici što je potpuno besmisleno", rekao je Savić i dodao da smatra da je to saopštenje upućeno na pogrešnu adresu.

Savić je dodao da teorijski Upravni odbor može da radi i bez predsednika i jednog člana, ali je pozvao ministarstvo da što hitnije imenuje predsednika i člana UO i podsetio da je vlada imenovala sve članove UO kao i v.d. upravnika i da "jedino vlada može da nas tih dužnosti i razreši".

"Podsećam da nema iole ozbiljnog razloga da razgovaramo o ostavci ili smeni jer iza nas stoje ozbiljni i značajni rezultati" rekao je Savić i kao prilog tome naveo da je iza Narodnog pozorišta jedna sjajna sezona, sa pet premijera u protekla dva meseca, sa 60-tak predstava mesečno, pune sale...

"Mislim da bi pravi potez Ministarstva kulture i informisanja bio da u duhu zakona, pod hitno odredi članove UO koji su dali ostavke iz raznih razloga, kako bi mogli zajedno da obavimo čitav niz dužnosti koje nas čekaju do kraja godine", zaključio je on.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE