• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TV: Maratonke trče počasni krug

 Marija Atanasković
Autor Marija Atanasković

Legendarna predstava dobija potpuno drugačije izvođenje – članove porodice Topalović čine isključivo žene koje tumače Neda Arnerić, Ljiljana Dragutinović, Minja Filipović, Beta Đorevska i Katarina Žutić.

"Laki je malo nervozan", "Smrt je prelazna bolest" i "Sad mu nije ništa, ubio si ga ko zeca", uskoro će izgovarati ženski likovi u novoj postavci predstave "Maratonci trče počasni krug" na sceni Zvezdara teatra.

Na ideju o pretvaranju sage o porodici Topalović u priču o matrijarhatu došla je glumica Minja Filipović koja je u školici glume koju drži imala višak devojčica i tražeći odgovarajući dramski tekst, odlučila da pokuša sa ženskim "Maratoncima".

Takva predstava je ispala smešnija od originala, pa je glumica predložila rediteljki Milici Kralj da koncepciju primene u pozorištu "za velike".

Sastavljena je ekipa "prekaljenih" Topalovićki: Maksimilijana – Neda Arnerić, Aksentija – Ljiljana Dragutinović, Milutinka – Minja Filipović, Lakica – Beta Đorevska i Mirka – Katarina Žutić.

Bilju Pitonku tumači Tijana Dapčević, Đenku Hristina Popović, a jedine muške likove, zavodnika Kristijana Miki Damjanović i batlera Olivera Aleksandar Alač.

Na probe predstave koja će premijerno biti izvedena 14. decembra povremeno svraća i autor teksta Dušan Kovačević, koji je zadovoljan kako pripreme napreduju.

"Nemoguće je pobeći od toga što će ljudi dolaziti da upoređuju predstavu sa filmom, to lično mene ne opterećuje, niti se trudim da pošto-poto bude neka od legendarnih replika ako ne ide u ovoj priči", objasnila nam je rediteljka Milica Kralj.

Ipak, nedostatak nekih delova koje pamtimo iz filma neće učiniti predstavu manje zanimljivom, jer je tu veliki broj ženskih likova koji su po svojoj prirodi mnogo živopisniji od muških.

"Žene jesu smešnije u odnosima majka, ćerka, baka, prabaka, imaju više kontakata i, samim tim, i više sukoba. Mislim da će biti veoma atraktivno", rekla nam je Neda Arnerić, kojoj je zapala jedna od svakako najtežih uloga, jer njen lik, Maksimilijanka, nema tekst, već samo mumla na nekom sebi znanom jeziku.

Olakšavajuća okolnost, kako nam je glumica u šali rekla, je to što ima električna kolica, koja idu "sama od sebe", pa ne mora da se muči kao Mića Tomić u filmu.

Glumica je preporučila gledaocima da se vide na reprizi 16. i 23. decembra, jer je na premijerama "uvek gužva".

Kako se Miki Damjanović snašao u ulozi po kojoj svi pamte sjajnu Seku Sablić i koje nas još promene očekuju u predstavi, pogledajte u našem prilogu.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

hulk

Tijana Dapcevic xaxaxaxa i itd,daj molim vas pokvaricete ono sto je sveto.Org.Maratonci :)

n

katastrofa u najavi

Osmeh

Dajte bre, ovo je skrnavljenje svetinje!

SERIJE