• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Polovno" detinjstvo na izložbi

Izvor mondo.rs

Izložba "Istorija = polovna budućnost" umetnika Vladimira Perića, ovogodišnjeg predstavnika Srbije na Bijenalu u Veneciji i kustoskinje Milice Stojanov biće otvorena večeras u Muzeju istorije Jugoslavije.

Na izložbi će biti izloženi odabrani predmeti iz kolekcije Muzeja detinjstva - fotografije, spomenari, igračka Paja Patak proizvedena u jugoslovenskoj fabrici "Biserka", ploča sa muzikom za decu iz 1960-tih godina i mnogi drugi.

Vladimir Perić je 2006. godine počeo desetogodišnji projekat Muzej detinjstva u okviru grupe "Talent Factory". Projektu se kasnije pridružila i kustoskinja Milica Stojanov.

Muzej detinjstva istražuje, sistematizuje i interpretira svedočanstva detinjstva (ambalažu, igračke, literaturu, garderobu, fotografije većinom pronađene na buvljim pijacama), koja su najpre vezana za socio-kulturni prostor Jugoslavije.

Muzej za sada postoji u virtuelnoj formi, dok se publici prikazuje kroz izložbe, predavanja i prezentacije. Zamišljeno je da se zbirka od nekoliko stotina hiljada predmeta koje je Perić skupljao tokom prethodne dve decenije nađe u u realnom fizičkom prostoru Muzeja detinjstva 2016. godine.

Izložba "Istorija = polovna budućnost" kroz različite fragmente, preispituje složeni odnos detinjstva, prošlosti i budućnosti jer osnovno polazište autora je da ne postoji celovitost ni kada je materijalnost u pitanju, niti kada je u pitanju pisanje istorije.

Izložba u Muzeju istorije Jugoslavije biće otvorena do 12. januara naredne godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE