• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Festival kratke priče "Kikinda šort 02"

U Studentskom kulturnom centru u Beogradu počeo je festival kratke priče "Kikinda šort 02" koji organizuje Narodna biblioteka "Jovan Popović" iz Kikinde.

U Studentskom kulturnom centru u Beogradu počeo je festival kratke priče "Kikinda šort 02" koji organizuje Narodna biblioteka "Jovan Popović" iz Kikinde.

Ovaj jedinstveni književno-scenski dogadjaj u Srbiji, održan je najpre pred beogradskom publikom, a od petka će biti predstavljen i u Kikindi.

Više od 20, prevashodno mladih ali već afirmisanih pisaca iz šest zemalja čitali su svoje najnovije priče. Svaki autor ima pravo na najviše pet minuta da se predstavi sa svojom pričom, u skladu sa motom ovogodišnjeg festivala koji glasi „Kratko & Jasno".

Posle Beogradjanina Marka Vidojkovića, kultnog pisca mlade generacije, nastupio je afirmisani pisac i književni kritičar Vasa Pavković u ulozi počasnog gosta festivala.

Pavkovićev " zadatak" bio je da dovede "gosta iznenadjenja" i u toj ulozi pojavio se Goran Popović, nesporno jedan od najcenjenijih i najnagradjivanijih pisaca još uvek "mladje" generacije .

Sledili su gosti festivala koji su došli po pozivu organizatora, kako je Tanjugu objasnio Srdjan Papić .

Kratke priče odabrane da budu primerene "slušanju" a ne čitanju, govorili su Denis Mikan, Zofi Rajer, Peter Landerl, Ksaver Bajer (Austrija), Šejla Šehabović, Melina Kamerić, Aleksandra Čvorović (BiH), Angel Igov, Elena Aleksijeva (Bugarska).

Govorili su i Vlado Bulić, Mima Simić, Dario Rukavina (Hrvatska), Enriko Daraboš, Roland Orcik i Zoltan Nemet (Madjarska).

U subotu će se u kikindskoj bibloteci učesnicima festivala pridružiti i književno-profesorsko-muzički sastav "Histrioni".

Posle prvog festivala "Kikinda šort 01" objavljen je zbornik u kome su tekstovi devetorice učesnika prevedeni na četiri jezika: madjarski, makedonski, slovenacki i srpski.

Papić je kazao da će i sa novog okupljanja pisaca kratke priče biti štampana knjiga, ali u nju će ući priče " za čitanje" ovogodišnjih gostiju.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE