• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Večeras baletski spektakl "Krcko Oraščić"

Izvor MONDO/Agencije

U Centru "Sava" nastupiće prvaci ruskih baleta, solisti beogradskog i učenici baletske škole "Lujo Davičo".

Prvaci Marijinskog i Mihailovskog baleta iz Sankt Peterburga, solisti beogradskog baleta, učenici škole "Lujo Davičo" i dečiji hor "Zvončići" iz Pančeva izvešće večeras u Centru "Sava" balet Petra Iljiča Čajkovskog "Krcko Oraščić".

U glavnim ulogama su prvak Marijinskog teatra Igor Kolb i prvakinja Marijskog teatra i Baleta Bečke državne opere Olga Esina.

U predstavi igra još osam solista Marijinskog i Mihailovskog teatra, "Valcer cveća" izvešće solisti beogradskog baleta u koreografiji Konstantina Kostjukova, a učestvuje i 65 učenika osnovne i srednje škole "Lujo Davičo" i pančevački dečiji hor.

Projekat je inicirala i realizuje produkcijska kuća S.I.L.B. u okviru projekta "Ruska kultura u Srbiji", a u saradnji sa Sava centrom.

Reč o beogradskoj produkciji čuvenog baleta Čajkovskog, u koreografiji Jurija Andrejeva i Natalie Toriašvili iz Djagiljev art centra (Sankt Peterburg), veoma složenom projektu povezivanja ruskog i srpskog baleta, istakli su ucecsnici.

Predstava u Centru "Sava" biće prvi zajednički nastup Kolbe i Esine, a događaj se održava pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE