• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo 32. festival monodrame i pantomime

Na sceni pozorišta "Pinokio" u Zemunu svečano je počeo 32. medjunarodni festival monodrame i pantomime, na kome će do 8. jula učestvovati 12 predstava u takmičarskom i četiri u pratećem programu.

Na sceni pozorišta "Pinokio" u Zemunu svečano je počeo 32. medjunarodni festival monodrame i pantomime, na kome će do 8. jula učestvovati 12 predstava u takmičarskom i četiri u pratećem programu.

Manifestaciju je otvorila naša najstarija aktivna glumica Branka Veselinović, šireći kao i uvek pozitivnu energiju svojim anegdotma i šalama u stihovima, a zatim je izvela "Pesmu o tužnom smešnom klovnu".
U ime festivala, umetnički direktor Ivan Bekjarev uručio joj je zahvalnicu za nesebični glumački i humanitarni rad koji traje decenijama.

Kao prvi u takmičarskom programu nastupio je britanski glumac Endi Mekvejd (Andy McQuade) sa potresnom dramom o nasilju u porodici pod naslovom "Apokalipsa čoveka goluba".
Tekst savremenog američkog pisca Vilijama Vajthersta režirao je ruski umetnik Viktor Sobčak, koji je zajedno sa Mekvejdom osnovao pozorišnu trupu "Art Provocateur International", sa sedištem u Londonu.

U konkurencij sui i japanski pantomimičar Akira Šimucu sa predstavom "Zlatna tišina" i slovenački glumac Uroš First sa monodramom Roba Bekera "Pećinski čovek", u režiji Nataše Barbare Gračner i koprodukciji "Gustav filma" i "Teatra Mogul" iz Ljubljane.

U pratećem programu Ivana Koraksić izvešće solo klovn performans pod nazivom "Sunčicin plamičak".
Pred početak festivala, u foajeu pozorišta "Pinokio" otvorena je izložba maski autorke Radice Komazec.

Kao i ranijih godina, predstave monodrame odabrao je Bekjarev, a za pantomimu selektor je bio Ivica Klemenc.
Odluku o najboljima medju umetnicima iz sedam zemalja doneće žiri čiji je predsednik Miodrag Radovanović, a članovi Nebojša Dugalić i Vesna Stanković, prošlogodišnja pobednica ovog festivala sa monodramom "Lina, od kamena tvrdja".

Žiri će dodeliti Zlatnu kolajnu "Maja Dimitrijević" za najbolju monodramu i Zlatnu kolajnu za najbolju pantomimu, a svoju nagradu za najbolju predstavu dodeliće i publika.
Uz 32. festival monodrame i pantomime objavljen je bogat katalog, čiji je urednik Radomir Putnik.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE