• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi naslovi "Kreativnog centra"

"Kreativni centar" koji je za proteklih 18 godina izrastao u najcenjenijeg izdavača knjiga za decu počeo je da objavljuje knjige za sve uzraste, kao što je Enciklopedija "Sportovi" koja bi ovih dana trebalo da stigne iz štamparije u inostranstvu, rekao je Tanjugu urednik Dejan Begović.

"Kreativni centar" koji je za proteklih 18 godina izrastao u najcenjenijeg izdavača knjiga za decu počeo je da objavljuje knjige za sve uzraste, kao što je Enciklopedija "Sportovi" koja bi ovih dana trebalo da stigne iz štamparije u inostranstvu, rekao je Tanjugu urednik Dejan Begović.

Uredništvo "Kreativnog centra" kupilo je kanadsku licencu za ovu reprezentativnu, bogato ilustrovanu publikaciju, pošto smatra da će u Srbiji ionako veliko interesovanje za sport u narednom periodu dodatno porasti. Beograd će biti domaćin Univerzijade, u toku su pripreme za Olimpijadu, a srpski teniseri su u žiži interesovanja.

Enciklopedija detaljno obradjuje više od 200 sportova. Pored podataka o pravilima igre i takmičenjima, dati su opisi opreme, terena i istorija svakog sporta. Ukoliko se radi o sportovima u kojima se beleže rekordi, onda su navedeni svi relevantni podaci vezani za njih i imena sportista. Svako poglavlje o odredjenoj grupi sportova ima dodatak o najpoznatijim sportistima kroz istoriju te discipline .

Knjiga ima 380 strana velikog formata i ilustrovana je sa više od 500 ilustracija i fotografija. Njena cena u pretplati je 1.850 dinara, što je 30 odsto manje u odnosu na punu.

U okviru produkcije novih naslova namenjenih deci i omladini, "Kreativni centar" je upravo objavio prvi naslov nove edicije "Saznaj i probaj", posvećen arehologiji i koji je napisala Vesena Bikić. Bogate, duhovite i atraktivne ilustracije uradio je Dušan Pavlić.

Kako je objasnio Begović, ova edicija upoznaje mlade s principima iz odredjene nauke ili umetnosti uz mnoštvo zanimljivosti povezanih s njima.

Osim toga, osnovna ideja ove serije jeste da mlade čitaoce stimuliše da sami otkriju i nauče nešto više o toj oblasti uz pomoć posebnih vežbi.

U "Arheologiji" je na popularan način opisano ko su bili veliki arheolozi, koja su najznačajnija arheološka otkrića, kako se školuje za arheologa, šta spada u njihov alat, šta je lepo, a šta je teško u tom poslu.

Istovremeno, čitaocima se daju uputstva kako sami da utvrde starost predmeta u kući, kako da da obave iskopavanje u dvorištu, da sastave delove polomljenog tanjira da opišu predmete koje su otkrili, da nacrtaju sliku iskopanog predmeta, da vode dnevnik istraživanja i da sami probaju da budu arheolozi.

U ediciji "Svet je jedan", rezervisanoj za kratke romane, novitet su dva naslova "Slagalica od uspomena" Žauana Ervea i "Bakovuk" Finbara O'Konora

Oba su tematski veoma zanimljiva i bave se problemima mladih i njihovim prvim iskoracima iz detinjstva u svet odraslih.

"Ove knjige s puno razumevanja, na duhovit način prate junake koji na putu sazrevanja otkrivaju sebe, suočavaju se sa svetom, različitom sredinom i bore se za sopstveni identitet, objasnio Begović.

U " Slagalici uspomena" glavni likovi su baka i njena 13-godišnja unuka Vero. Baka se čudno ponaša, gubi stvari, zaboravlja imena i lica svojih najbližih.

Cela porodica pokušava da joj pomogne, a Vero koja i ne zna da je njena baka postaje senilna, smislila je da, zahvaljujući sanduku sa starim pismima i fotografijama, sklopi slagalicu od bakinih uspomena i tako je vrati u njenu mladost.

Roman "Bakovuk" inspirisan je jednom od najčuvenijih dečijih bajki o Crvenkapi i nastavlja se tako gde se bajka završila. Baka je prodala svoju kućicu trima prasićima i preselila se u Dom za srećne i dugovečne penzionisane likove iz bajki.

Vuk je ostao sam u šumi. Šta bi on mogao da uradi? Pa da krene za bakom, naravno! Prerušen u stariju gospodju, guta svakog na koga naidje dok traži baku.

U ovom urnebesno smešnom romanu, Crvenkapa mora da pomogne inspektoru Brljiši i njegovom pomoćniku Njuškalu da uhvate vuka.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE