• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje 21. festival "Grad teatar"

Izložbom slika pod nazivom "Mediteran" Branislava Sekulića, profesora Likovne akademije sa Cetinja, koja će biti otvorena u četvrtak uveče u Crkvi Santa Marija, svečano će početi 21. festival "Grad teatar" u Budvi.

Izložbom slika pod nazivom "Mediteran" Branislava Sekulića, profesora Likovne akademije sa Cetinja, koja će biti otvorena u četvrtak uveče u Crkvi Santa Marija, svečano će početi 21. festival "Grad teatar" u Budvi, saopšteno je na konferenciji za novinare.

Iste večeri u 22 sata na trgu ispred zidina Starog grada biće odigrana predstava "Tesla elektrik kompani" po tekstu Darka Lukića u izvodjenju "Pandur teatra" iz Ljubljane i u režiji Tomaža Pandura.

Kako je sopštio vršilac dužnosti direktora "Grada teatra" Merin Smajilagić, ovogodišnji dramski program ponudiće tri koprodukcije sa renomiranim pozorišnim kućama u okruženju.

U programskoj celini "Vreme danas" predloženo je šest pozorišnih ostvarenja sa prostora bivših jugoslovenskih republika.

Na trgu pesnika biće predstavljeni eminentni književni stvaraoci i intelektualnci iz zemlje i regiona, a prvi će biti predstavljen beogradski pisac Svetislav Basara, poslednji dobitnik Ninove nagrade.

U okviru likovnog programa, biće organizovane izložbe slika renomiranih umetnika iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, a reč je o profesorima na tamošnjim likovnim akademijama Branislavu Sekuliću, Dušanu Markoviću i Mustafi Skopljaku.

U muzičkom delu festivala nastupiće, pored domaćih, i veliki broj umetnika iz sveta. Ljubitelji muzike, pored ostalog, biće u prilici da čuju dela baroknih kompozitora Baha, Hendla i Skarlatija, rečeno je na konferenciji za novinare.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE