• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstavljena knjiga "Nije srpski lupati"

Knjiga "Nije srpski lupati - antologija savremene srpske gluposti (1)", čiji su priredjivači Zoran Pavić, Nenad Zorić i Slaviša Lekić, koju je objavio magazin "Status", predstavljena je u sredu u beogradskoj galeriji "Ozon".

Knjiga "Nije srpski lupati - antologija savremene srpske gluposti (1)", čiji su priredjivači Zoran Pavić, Nenad Zorić i Slaviša Lekić, koju je objavio magazin "Status", predstavljena je u sredu u beogradskoj galeriji "Ozon".

Prema rečima glavnog i odgovornog urednika magazina "Status" Slaviše Lekića, u knjizi se našlo "sve što je iole smešno i mnogo glupo", ali posle čitanja ostaje gorak ukus zbog "svega što smo prošli i ko nas je vodio" u poslednjih 17 godina.

On je istakao da je glupost večna i najavio izdavanje još mnogo tomova ove antologije u narednih nekoliko godina.

Glavni i odgovorni urednik Radio Beograda Dušan Radulović ocenio je da bi sve što je sakupljeno bilo jako smešno da "gluposti u knjizi nisu uticale na naše živote, a neke od njih i tragično".

Kolumnista lista "Danas" Zoran Panović rekao je da knjiga pokazuje da se neke stvari koje su nam se dogodile u poslednjih 17 godina nisu morale dogoditi nego da su bile "determinisane ljudskim glupostima".

On je preporučio knjigu, u kojoj se nalazi oko "50.000 bisera" svim studentima fakulteta društvenih nauka u Srbiji upozorivši da "nikada ne treba potcenjivati moć grupe glupih ljudi".

Zamenik glavnog i odgovornog urednika magazina "Status" Zoran Pavić je kazao da su sve izjave objavljene u knjizi prethodno već bile objavljene, ali da u dalju njihovu verodostojnost priredjivači nisu mogli da ulaze.

On je naglasio da će mnogi političari pronaći u ovoj knjizi svoje izjave koje bi želeli da zaborave i dodao da "prisustvo u ovoj knjizi ne čini neke javne ličnosti glupima".

U knjizi su sakupljeni "biseri" koje su u poslednjih 17 godina javno izgovorile javne ličnosti u Srbiji i Crnoj Gori, od Slobodana Miloševića, Mire Marković, Vojislava Koštunice, mitropolita Amfilohija (Radovića), Matije Bećkovića, do Svetlane Cece Ražnatović, Vesne Zmijanac i mnogih drugih.

U prvom tomu ove antologije našla su se poglavlja: "Kratko, a glupo", "Srbi i rat", "Srbi i zavere", "Srbi i familija", "Srbi i Hag", "Srbi i ekonomija", "Srbi i religija", "Srbi i kultura", "Srbi i nežniji pol" i "X files - nesvrstano, ali ne i pametno".

Drugo izdanje antologije najavljeno je za septembar.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE