• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milanu Vlajčiću uručena nagrada "Tanja Petrović"

Izvor Tanjug

Režiser Srdan Golubović uručio je danas novinaru Milanu Vlajčiću nagradu "Tanja Petrović", koja se prvi put ove godine dodeljuje za izuzetan doprinos afirmaciji kulture i umetnosti u medijima.

Vlajčić je zahvalio na nagradi i ustakao da je kulturno novinarstvo u Srbiji proteklih decenija u posrtanju zbog estradizacije i novih vlasnika, ali i da se nada da će ipak
opstati.

Iznenadilo me jer u mojim godinama ne očekujete priznanja, već da se ne obrukaš. To mi je jedini cilj u novinarstvu. Prihvatam nagradu, a novčani deo ću pokloniti umetničkoj asocijaciji integracije u Bari Venecija, koju vodi Miki
Manojlović, rekao je Vlajčić.

Srdan Golubović je rekao da je Milan Vlajčić prvi dobitnik nagrade novoformirane Fondacije "Tanja Petrović", jer je njegovo pisanje i delovanje u duhu onoga što je Tanja radila.

Na svečanosti u Skupštini grada Beograda, Miki Manojlović je čestitao Vlajčiću, a Fondaciji poručio da je prvim dobitnikom postavila lestvicu izuzetno visoko za buduće laureate.

Malo je medija u kojima postoji tako obrazovan čovek, sa ozbiljnim i velikim znanjem da govori i piše o onome čime se bavi, rekao je Manojlović i konstatovao da "živimo u lošem vremenu za kulturu".

Fondacija "Tanja Petrović" je osnovana sa željom da se istaknu i podrže ličnosti koje su izuzetnim zalaganjem doprinele afirmisanju kulture i umetnosti u medijima.

U obrazloženju nagrade se ističe da je "Vlajčićeva reč o kulturi i umetnosti, pre svega filmu i književnosti, bitna i uvažavana od čitalaca, novinara i umetnika".

O nagradi je odlučivao Upravni odbor Fondacije, koji čine Antonela Riha, Tamara Pupovac, Vojka Pajkić, Olivera Milošević, Srdan Golubović, Katarina Španić Ostojić i Borut Vild.

Nagrada se sastoji od plakete, dok su pokrovitelji novčane nagrade B92, Fond B92 i Samizdat.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE