• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sva lica Mije Aleksića u Muzeju Narodnog pozorišta

Izvor mondo.rs

Izložba o legendarnom srpskom pozorišnom, filmskom i televizijskom glumcu Milosavu Miji Aleksiću (1923-1995) biće otvorena večeras u Muzeju Narodnog pozorišta povodom 90-godišnjice njegovog rođenja.

Postavku "Mija Aleksić - Biti glumac", autora Bobana Stefanovića, realizovao je Kulturni centar Gornji Milanovac, u saradnji sa Aleksićevom porodicom, Narodnim pozorištem u Beogradu, Radio-televizijom Srbije, Jugoslovenskom kinotekom, Narodnim muzejem Kragujevac i Muzejem pozorišne umetnosti Srbije.

Rođen 26. septembra 1923. u Gornjoj Crnući, Mija Aleksić se amaterski bavio glumom još od gimnazijskih dana, a profesionalnu karijeru započeo je u Narodnom pozorištu u Kragujevcu. Potom je 1951. postao član Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu, a u Narodno pozorište u Beogradu prešao je 1965. godine i u njemu je i okončao pozorišnu karijeru. Igrao je i u Ateljeu 212, kao i na drugim scenama.

Za svoje pozorišno i filmsko stvaralaštvo dobio je najviša priznanja i staleške nagrade: Oktobarsku, Sterijinu, Dobričin prsten, Zlatnog ćurana, Zlatnu arenu, Nagradu za životno delo...

Aleksić je preminuo 12. marta 1995. godine.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE