• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez Bemusa ove godine?

Izvor mondo.rs

Ministarstvo kulture nije odvojilo ni dinar za naš najstariji muzički festival, zbog navodne nepotpune dokumentacije.

Održavanje ovogišnjeg Bemusa je pod velikim znakom pitanja, jer na konkursu Ministarstva kulture za umetničku muziku, ovaj festival klasične muzike nije uračunat u raspodelu sredstava.

Navedeni razlog je nepotpuna dokumentacija koju je "Jugokoncert", organizator Bemusa, poslao na konkurs, rekla je za "Politiku" kompozitorka Anja Đorđević, član komisije Ministarstva kulture. Od strane komisije, izabrano je 69 umetničkih programa, koji će u ovoj godini podeliti 40 miliona dinara.

"Ministarstvo je mesto gde mora da se poštuje birokratija, a Bemus je paušalno dao spisak svojih koncerata, bez preciznih finansijskih podataka za te nastupe, i bez dokaza o saradnji sa umetnicima. Mogu i ja tako da napišem da pozivam Čečiliju Bartoli na Bemus, a da je nisam ni pitala", rekla je Anja Đorđević za "Politiku".

Na pitanje "Politike" da li je i razlog nefinansiranja Bemusa, loše poslovanje "Jugokoncerta" i dug koji imaju prema inostranom menadžeru, Đorđevoć je istakla da između ostalog to jeste tačno, "jer niko ne može da garantuje da dobijena sredstva oni neće koristiti za namirenje duga".

Boško Radojković, v. d. direktora "Jugokoncerta", podseća da se komisiji nikada ne dostavlja ugovor sa umetnikom, već samo osnovni program.

"Sve ovo nema veze sa komisijom, ona nema loše namere. Ministarstvo kulture čeka da se razreši sudbina „Jugokoncerta" i siguran sam da će tada da pomogne Bemusu, bilo to u maju bilo junu", rekao je Radojković.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nanny

Ne mogu da verujem, festival koji je tradicija, da se ne odobre sredstva...

poslednje uporište kulture

Bemus se mora održati, bez obzira na vaša interna malograđanska prepucavanja. Kultura pre svega.

SERIJE