• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jednoglasno: Tasovca opet za direktora BF!

Izvor MONDO/Agencije

Na konkursu za direktora Beogradske filharmonije, ministar kulture u ostavci jednoglasno izabran.

 Jednoglasno: Tasovca opet za direktora BF! Izvor: MONDO - Petar Stojanović

Izvor: MONDO - Petar Stojanović

Dugogodišnji direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, ministar kulture i informisanja u ostavci, jednoglasno je izabran kao najbolji kandidat na konkursu za direktora Beogradske filharmonije.

Ovu je odluku na konferenciji za novinare jutros saopštila predsednica UO Beogradske filharmonije Ana Trbović. Ona je podsetila da se na konkurs prijavilo četiri kandidata čija je dokumentacija prihvaćena a programi objavljeni na sajtu Beogradske filharmonije i da je nakon obavljenog razgovora sa kandidatima UO doneo ovu odluku.

Na konkurs za direktora Beogradske filharmonije od 17. januara prijavili su se akademski muzičari Nenad Marinković, Milorad Marinković, Saša Aleksić i Tasovac.

U anonimnoj anketi o predlozima programa kandidata, koji su bili objavljeni na sajtu bez imena kandidata, glasalo je 85 zaposlenih. Dva listića su bila nevažeća, kandidat pod brojem jedan Aleksić dobio je pet glasova, kandidat pod rednim brojem dva Tasovac 66 glasova, broj tri Nenad Marinković dva glasa, broj četiri Milorad Marinković četiri glasa a da nijedan program ne zadovoljava glasalo je šest zaposlenih.

Upravni odbor je na javnoj sednici 3. marta obavio razgovore sa tri kandidata Tasovcem, Miloradom Marinkovićem i Aleksićem a Nenad Marinković je bio sprečen. Ovaj kandidat je narednog dana obavestio UO da odustaje od kandidature za direktora BF. Svi uslovi konkursa nosili su određeni broj bodova i svaki od kandidata na kraju konkursa dobio je ocenu, kandidat Tasovac dobio je svih sto poena.

Ministarstvo kulture saopštilo je da je UO BF danas dostavilo dokumentaciju sa predlogom za imenovanje Tasovca za direktora BF i da će predlog razmatrati posle formiranja nove vlade.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE