• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Arhiviranje Beograda" u Domu omladine

Izvor mondo.rs

Fotografije Vladana Sibinovića biće izložene od 18. marta do 1. aprila.

Izložba "Arhiviranje Beograda" biće otvorena sutra uveče u Galeriji DOB-a, i predstavlja ciklus fotografija objekata koji su imali osobenu ulogu u kreiranju urbanističkih i arhitektonskih sekvenci srpske prestonice.

Jedinstveni, sa ličnim i važnim istorijama prisutni, iz puno razloga bivaju zaboravljeni, prepušteni propadanju i nestajanju.

Fotografisanje ovih artefakata kulture započeto je kao kritika prema društvu koja je u procesu stvaralačkog traganja poprimila sasvim novi oblik. Boraveći među otpacima civilizacije, onoga što je moderno društvo stvorilo, a potom zanemarilo i ostavilo slučaju, dovelo je do neke vrste smiraja. Slike koje sam doživeo na ovim mestima jasno prikazuju sav tehnički progres kojim je čovek opterećen, teško vreme i njegove složenosti koje se pojačavaju svake godine. Okružen mnogobrojnim informacijama i zaglušujućim zvukovima sveta današnjice najednom sam dospeo u tišinu. U prostor gde  vreme stoji, gde mrtvi industrijski proizvodi ponovo oživljavaju u igri s apsolutnim, s beskonačnim.

"Apokaliptične scene kroz koje sam prolazio jesu slika čovekove svesti sa njenom odgovornošću i obavezama. One se mogu doživeti kao opomena, kazna ili nada za mogućom promenom", rekao je autor.

Vladan Sibinović rođen je u Beogradu 1987. godine. Diplomirao je na FLU u klasi Velizara Krstića, a master u klasi Jovana Sivačkog. Trenutno završava doktorske studije kod mentora Biljane Đurđević. Član je ULUS-a, i dobitnik nagrade za najboljeg diplomiranog studenta FLU (Univerzitet umetnosti u Beogradu), kao i više stipendija. Učestvovao je u više grupnih izložbi, i do sada priredio dve samostalne.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE