• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Flamenko spektakl u UK "Palilula"

Izvor mondo.rs

Desetog maja na sceni Ustanove kulture "Palilula" biće izvedena predstava koreografa Pedra Fernandeza.

"Flamenco de Ida y Vuelta" je predstava koja publici pokušava da približi flamenko umetnost na jednostavan, a istovremeno veoma kreativan način.

Tokom svog boravka na tlu Latinske Amerike, flamenko je upijao uticaje nove sredine. Obogaćen muzikom i kulturom, izrastao je u "novi oblik" i kao takav se vratio u svoju domovinu.

A priču o tome smislio je, za vaše oči, uši i dušu, mladi koreograf Pedro Fernandez sa svojom trupom Embruho. Kroz jedinstven spoj istorije, realnosti, kreativnosti, kojima je na svojstven način dodao malo fantazije i malo magije, a mnogo ljubavi i tako napravio za vas -  pozivnicu za sanjarenje ili za povratak u svet bajki.

Cena ulaznice je 920 dinara, na blagajni UK "Palilula" i na prodajnim mestima Eventima.

Trupa Embruho, pored hispano-romske egzotike koja odlikuje svaki flamenko nastup, nosi sa sobom i duh Balkana koji je ansamblu podarila Saška Šašić La Sali, koreograf i plesačica srpskog porekla. Upravo zahvaljujući njoj Embruho je čest gost u regionu.

"Na ovoj turneji, tokom koje ćemo gostovati pored Podgorice i Cetinja i u Beogradu, Novom Sadu i Mostaru, predstavićemo se publici predstavom koja bi žanrovski mogla da se odredi kao mjuzikl. Mislim da će vaši sugrađani imati priliku da uživaju u spektaklu kakav do sada nisu imali. Plesači u predstavi igraju i glume, muzičari sviraju, pjevaju i glume. Ubeđena sam da će ljubitelji muzike i plesa uživati svim čulima", kaže La Sali za mondo.me.

"Mi nismo velika trupa već, kako bi kod nas rekli - četa mala, ali odabrana. Pored četiri plesača, Pedra Fernandesa, La Sali, Klaudije Kaconi i Rose Saragose, na sceni su vrsni flamenko muzičari: gitarista Hose Arenas, istaknuto ime današnje flamenko scene Madrida, pevač Raul Himenes, a na ovoj turneji podršku će nam pružiti i naš violinista Željko Šišić".

Otkud jedna Beograđanka u flamenko spektaklu španske muzičko-plesne trupe?

"Prilikom jedne posete Barseloni prvi put sam gledala flamenko predstavu i odmah se prepoznala u tome. Nedugo zatim nabavila sam svoje prve flamenko cipelice, najvažnije 'oružje' u flamenku. One su mi pokazale put do Španije, a kasnije do akademije Amor de Dios. Tamo sam prije dve godine upoznala Pedra. Pozvala sam ga da gostuje u mojoj prvoj predstavi Kafe Kantante, sa kojom smo nastupili u nekoliko gradova".

Ceo intervju pročitajte na mondo.me!

Flamenko najava
Izvor: YouTube

Najnovije i najzanimljivije vesti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE