• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kultura i umetnost u službi ljudskih prava

Izvor mondo.rs

Festival IDAHO Belgrade počinje sutra u Beogradu, i trajaće do 24. maja.

Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije (IDAHOT) obeležava se 17. maja u više od 120 zemalja širom sveta, u znak sećanja na dan kada je Svetska zdravstvena organizacija skinula homoseksualnost sa liste mentalnih poremećaja.

Tim povodom, i ove godine u Beogradu se održava "IDAHO Belgrade", koji će početi tribinom "Kvir istorija", promocijom knjige "Među nama - neispričane priče gej i lezbejskih života". U produkciji Hartefakt fonda, pod uredništvom Jelisavete Blagojević i Olge Dimitrijević, ova publikacija za cilj ima mapiranje svakodnevnog života ovih osoba u represivnom društvu Srbije, odnosno bivše Jugoslavije. Na tribini govore Mišo Kapetanović, Tanja Kalinić, Adriana Sabo i moderatorka Jelena Višnjić – učesnici ovog uzbudljivog istraživačkog projekta i najznačajnije inicijative u analizi kvir društva u regionu u poslednjih nekoliko godina.

Ove godine, "IDAHO Belgrade" podeljen je u pet celina - Art, Music, Films, Theatre i Talks, smeštene na različite lokacije u Beogradu.

Više informacija potražite na zvaničnom sajtu "IDAHO Belgrade".

Pokretanjem pitanja o uticaju kreativne snage koju ovo društvo može i treba da upotrebi u borbi protiv homofobije i transfobije, organizacija IDAHO Belgrade je obeležavanjem 17. maja 2013. godine postavila novu platformu za aktivističko delovanje upravo kroz kulturu i umetnost.

Najnovije i najzanimljivije vesti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE