• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liješević dobitnik nagrade "Bojan Stupica"

Izvor MONDO/Agencije

Najugledniju nagradu za pozorišnu režiju za 2013. godinu dobio je reditelj Boris Liješević, koji je trideseti laureat ovog priznanja Udruženja dramskih umetnika Srbije.

Ovu odluku jednoglasno je doneo žiri koji je radio u sastavu: glumica Tanja Bošković, prethodni laureat rediteljka Iva Milošević (predsednica žirija), glumac Milan Caci Mihailović, reditelj Dragoslav Šilja Todorović i dramaturg i dramski pisac Željko Hubač, saopštio je UDUS.

Liješević je nagrađen priznanjem "Bojan Stupica" za najbolju režiju u konkurenciji 14 premijerno izvedenih predstava u srpskim profesionalnim pozorištima u periodu od 1. aprila 2011. do 31. marta 2013. godine za predstavu "Čarobnjak" Fedora Ssilija, koja je na redovnom repertoaru Narodnog pozorišta u Somboru.

Nagrada Bojan Stupica se sastoji od plakete sa likom Bojana Stupice, rad akademskog vajara Stevana Bodnarova, od unikatne diplome na pergamentu čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić i od novčanog iznosa.

Dodelu Nagrade finansijski podržava Ministarstvo kulture i informisanja i Sekretarijat za kulturu grada Beograda a 30. laureatu biće dodeljena početkom nove pozorišne sezone u septembru.

Najnovije i najzanimljivije vesti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE