• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Večeras počinje Beogradski tango festival

Beogradski tango festival, četvrti po redu, počeće večeras u Kolarčevoj zadužbini koncertom poznatog domaćeg ansambla Beltango kvintet.

Beogradski tango festival, četvrti po redu, počeće večeras u Kolarčevoj zadužbini koncertom poznatog domaćeg ansambla Beltango kvintet.

Pored orkestara iz Srbije i Argentine, Beogradjanima će se predstaviti i argentinski, švedsko-grčki, bugarski i madjarski plesni parovi, ali prvi put i di džejevi iz Srbije i Nemačke.

Prve večeri festivala, pored Beltanga, u Kolarčevoj zadužbini će nastupiti plesni parovi, kao i specijalni gosti iz Argentine - vokal Viktor Hugo Diaz i gitarista Huanjo Paso.

Iste večeri, u klubu "Havana", svoje umeće će predstaviti domaći di-džej Karlito.

Na repertoaru ansambla Beltango koji će otvoriti festival su, pored tradicionalnih tango numera, i kompozicije tango nuevo pravca Astora Pjacole, kao i one savremenih autora koji svoju inspiraciju nalaze u tangu.

Taj orkestar, jedini sa ovih prostora, u svom sastavu ima autentičan bandoneon, instrument koji je istorijski neraskidivo povezan sa tangom, a čiji specifičan zvuk na najbolji način dočarava svu lepotu i raznolikost boja i emocija koje samo tango može da pruži.

U muzičkoj školi "Dr Vojislav Vučković" sutra će biti održani tango seminari, a uveče, u Centralnom klubu Vojske Srbije, Tango bal na kome će nastupiti Tangarte Duo Diaz i Paso, nemački di džej Mihael Ril, kao i plesni parovi.

U subotu će u Madlenijanumu tokom dana biti održani seminari, a uveče će nastupiti Beltango kvintet, nemački di-džej i plesni parovi.

Festival će biti zatvoren u nedelju nastupom našeg orkestra Tango Huventud, na Trgu Republike.

Manifestaciju, koja zahvaljujući posebnoj podršci opštine Stari grad i Gradskog sekretarijata za kulturu postaje tradicionalna, organizovala je Beogradska tango asocijacija.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE