• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Depardje posetio Kinoteku, Filharmoniji dirigovao

Izvor mondo.rs

Francuski glumac Žerar Depardije posetio Muzej Jugoslovenske kinoteke u kome mu je uručen Zlatni pečat i Filharmoniju gde je imao prilike i da diriguje muzičarima.

 Depardje posetio Kinoteku, Filharmoniji dirigovao Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Ministar kulture Ivan Tasovac, dočekao je poznatog glumca u Muzeju kinoteke i pokazao mu kameru braće Limijer i Edisonov kinetoskop iz 1893. godine, koji su ovde izloženi.
Na kraju posete Muzeju, Depardjeu je uručen "Zlatni pečat" koji su do sada dobili mnogi glumci i reditelji koji su boravili u našoj prestonici: Đuzepe de Santis, Jirži Mencl, Emir Kusturica, Teo Angelopulos, Nikita Mihalkov, Harvi Kajtel, Ken Rasel, Vim Venders, Lik Beson, Rejf Fajns....

Glumac je bio vidno uzbuđen zbog velikog broja novinara koji su došli da isprate njegovu posetu beogradskim kulturnim institucijama. Nije krio i zadovoljstvo zbog poklona koji je dobio tokom ove posete.

"Hvala što čuvate uspomene na filmsku umetnost i što čuvate najlepše ljubavne priče", napisao je Depardje u knjizi utisaka koja se nalazi u Kinoteci, a u kojoj su mnogi glumci i reditelji napisali svoje impresije prilikom posete Beogradu.

Iako je po vokaciji glumac, bilo je očigledno da je Depardje više uživao u Filharmoniji. A kako i ne bi, kada su ga muzičari dočekali spremni. Prvo su svirali za njega i sve prisutne, a onda je on uzeo dirigentsku palicu i dirigovao!


I iz drugog ugla...

filharmonija
Izvor: YouTube



Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Центархалф

Обеликс!

поп

Легенда, а овај Тасовац као нека пудлица поред њега :)

Gustav Mahler

Hoću se i ja tako igrati! I ja kod kuće ''dirigiram'' uz Šostine, Malerove i Bruknerove simfonije. Nah, je...a, ja nisam glumački mega-star i milioner. Za mene je samo ogledalo (ma kakvo ogledalo, prozorsko staklo obljepljeno izolirkom, ako sam sretan). Na prvom klipu na početku imate kodu iz finala Sibelijusove 2. simfonije (volim je, kao i sve Sibelijusove simfonije), a poslje Slavenski marš (na 1:48 vam i piše Slavischer Marsch). Što se tiče Sibijeve druge Tang će je izvesti sa filharmonijom na jednom od predstojećih koncerata nove sezone. Dosta je bilo ''Jeca'' i drugih ekskramenata obavijenih u oblandu, dođite sa mnom u filharmoniju da slušamo Sibelijusa! Ko je za?

SERIJE