• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktor BDP: Nisam po volji Gorana Markovića

Izvor MONDO/Tanjug

Direktor Beogradskog dramskog pozorišta (BDP) Slobodan Ćustić izjavio je da reditelj Goran Marković i pojedini mediji vode hajku protiv njega i da mora da odgovori na laži koje su o njemu izrečene.

Ćustić u izjavi dostavljenoj Tanjugu kaže da je to počelo od trenutka kada ga je Skupština Beograda, na predlog Upravnog odbora BDP-a, izabrala za direktora te kulturne ustanove.

"Kada je u pitanju Goran Marković ništa me ne iznenađuje, ali sam zapanjen da se usudio da kao profesor Fakulteta dramskih umetnosti javno objavljuje bilo čije ocene. Marković nema ni moralno, ni zakonsko pravo da to čini. To što je uradio ne predstavlja samo kršenje univerzitetske etike već je skandal zbog čega bi u svakom uredenom akademskom svetu bio trajno udaljen sa fakulteta", izjavio je Ćustić.

Naime, Marković je u žalbi UO naveo da Ćustić ne ispunjava uslov konkursa - aktivno znanje jednog svetskog jezika, već da je na FDU imao dve šestice iz ruskog, a takođe da nema staž na poslovima upravljanja organizacijama i organizacionim jedinicama u oblasti kulture.

Ćustić kaže da je Marković obmanuo javnost tvrdnjom da nema iskustvo u rukovodenju.

"Imam više rukovodećeg iskustva nego što je traženo u uslovima konkursa, a to sam dokazao kada sam se prijavio za mesto direktora. Bio sam umetnički direktor u dečijem i amaterskom pozorištu i obavljao funkciju operativnog direktora u producentskoj kući. Pored toga, moj umetnički rad je veoma poznat građanima Srbije. Dakle, ispunjavam sve zakonske uslove, a za svoju kandidaturu sam dobio podršku članova UO, među kojima su i predstavnici glumaca BDP", istakao je on.

"Moram da priznam da ipak ne ispunjavam jedan uslov - nisam po volji i ukusu Gorana Markovića. To je za Markovića i njegovo okruženje, naučeno da decenijama kadruje u srpskoj kulturi, neoprostiv greh", izjavio je Ćustić.

On je naveo primer "kako je izgledala vladavina Markovića i drugova u srpskoj kulturi" kroz "slučaj" projekta "Beograd 2020":

"Danas niko u Evropi ne zna za beogradsku kandidaturu, ne ispunjavamo skoro nijedan uslov da postanemo evropska kulturna prestonica, ali zato promoterima ove ideje nije smetalo da za 30 meseci potroše 250.000 evra gradskih para na putovanja, ručkove i druge bespotrebne troškove".

Ćustić tvrdi da mu je "čast što nije po volji Markovića" i dodaje da "nikada nije razmišljao o uobičajenim načinima pomoću kojih može da postigne neki cilj, koji je sekundaran u jednoj situaciji, a poguban u svim sledećim".

"Uglavnom sam se oslanjao na svoje mogućnosti i sposobnosti, jedino ako je neko baš iz čiste namere želeo da mi pomogne, tada sam prihvatao pomoć koja se nije kosila sa mojim nazorima u životu i profesiji", kaže Ćustić.

On je istakao da je ponosan što je kao clan umetničkog ansambla BDP dobio priliku da rukovodim ovim pozorištem.

"Veoma poštujem sve što su moji prethodnici uradili u pozorištu i nastaviću da sprovodim sve dobre projekte koje su započeli. BDP će biti jedna od najznačajnijih beogradskih kulturnih institucija, otvoreno za nova umetnička dostignuća. Zahvaljujem se na podršci UO i odbornicima Skupštine Grada i verujem da ću opravdati njihovo poverenje", zaključio je Ćustić.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dobrica

Kakav je izabrani upravnik, takvo će biti i upravljanje. Vreme će pokazati. A što se tiče ispunjavanja uslova konkursa, Goran je ipak u pravu.

Tom Hark

Ćustić je samo jedan od mnogih direktora koji su izabrani pre nekoliko dana po partijskoj liniji, a verujte da ima neuporedivo gorih...

XIII

Zar neko ide u BDP? Mislim osim politicara, starleta i glumaca koji jedni drugima posecuju redstave?

SERIJE