• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolje dečje knjige su...

Izvor MONDO/Beta

Deca su izabrala, a kad deca biraju onda je to najiskrenije. Pročitajtečije su knjige klinci izabrali za najbolje.

 Najbolje dečje knjige su...

Nagrada dečje kritike "Dositejevo pero" za najbolju knjigu u 2013. godini, za mlađi i stariji uzrast, biće uručena 7. oktobra dobitinicima medju kojima su Ljubivoje Ršumović i Igor Kolarev, saopštio je u petak organizator.

Na osnovu odluke "najoštrijeg i najiskrenijeg" žirija sastavljenog od sto đaka beogradskih osnovih škola, Ršum je nagrađen za "Vidovite priče", Kolarev za "Klizave priče" a Jelena Anđelković za "U carstvu sveznalstva".

Stariji osnovci izabrali su kao najbolje "Mamin dnevnik" Lidije Nikolić", "Pisma Andriji" Nade Kljajić i "Pazi kako silaziš niz stepenice" Zorana Božovića.

Nagrade "Dositejevo pero" biće uručene u Udruženju književnika Srbije, u okviru Dečje nedelje, navode organizaotri Prijatelji dece Voždovca i Zemuna i Muzej srpske književnosti.

Deca su odlučila i da zahvalnica pripadne i ilustratorima i priređivačima "Snežne kraljice" i "Ilustrovane biblije za decu".

Prvu nagradu velikog dečjeg žirija, Dositejevo pero, ustanovljenu1997. godine, do sada su između ostalih dobili i Silvija Otašević za "PlurkineMusketare, Gradimir Stojković za "Hajduka na Dunavu", Uroš Petrović za "Zagonetne priče", Jasminka Petrović za "Od čiitanja se raste".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE