• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srednjoškolci: Pravac u Kolarac!

Izvor mondo.rs

Zadužbina Ilije M. Kolarca je uz podršku Telekoma Srbija, raspisala konkurs za učešće u projektu "Podsticaj istraživačkim i kreativnim idejama mladih".

 Večeras je održano prvo od četiri planirana predavanja, prvenstveno namenjenim srednjoškolcima, koje obuhvata stručne savete i podršku mladim ljudima u njihovim odlukama za planiranje života i odabira zanimanja nakon srednje škole.

"Morate izaći iz rutine i spontanosti, što u prvi mah deluje neprirodno, ali se čovek vremenom na sve navikne i prilagođava. Samo tako se možete suočiti i savladati izazove koji vas očekuju", rekla je okupljenim učenicima Marina Delić, trener u oblasti ličnog razvoja i profesionalnog okruženja.

Po ovom predavaču, strast, talenat, savest i potreba, osnovni su "sastojci" onoga od čega mladi treba da krenu na putu ka spoznavanju onoga čime žele da se bave u životu.

"Važno je razmišljati malo šire i malo praktičnije, jer često imati samo talenat nije jedino što je dovoljno za uspeh", rekla je Delić.

 Većina mladih se nalazi pred važnim odlukama – Koje zanimanje odabrati? Šta je ono što nas inspiriše? U čemu smo najbolji? Šta možemo da radimo što je od koristi i drugima? Sve su to pitanja koja mladi treba da postave sebi kako bi došli do odgovora, koji po završetku srednje škole traže.

"Treba izaći iz 'zone udobnosti' u 'zonu hrabrosti' ako želimo da ostvarimo naše maksimume. U vašim je rukama!", toplo je posavetovala Marina buduće fotografe, advokate, glumice i psihologe.

Kako biti pobednik u "Funky haous"?

"Ja sam jedan od sedam milijardi ljudi na svetu, koji se trude da nađu svoje mesto u funky haosu", rekao je Aleksandar Đerić, senior konsultant za strategijsko planiranje i razvoj u neprofitnom i kreativnom sektoru.

Funky haos je Đerić objasnio kao osećaj ritma u svetu koji ceo pulsira, a kako bi mladi u takvom okruženju funkcionisali, moraju se uhavititi u koštac sa tim ritmom.

Mašta, snaga volje, samosvest i svest, neke su od ključnih stvari za uspeh i razvoj mladih.

Srednjoškolci su imali priliku da nauče koja su to nova zanimanja koja dolaze pod ruku sa tehnološkim napretkom. Đerić savetuje da se svi poslovi prebace na internet, jer to postaje najmasovnije tržište, kojim ako znate da "baratate" vrlo spretno možete doći do zarade na vašim idejama i kreativnostima.

"U nastavku saradnje sa Kolarcem, pored muzičkih radionica u kojima je akcenat na deci koja pohađaju osnovnu školu, ovim konkursom i predavanjima želeli smo da se okrenemo malo starijima, da ih podstaknemo da pokažu svoje znanje, kreativnost i ideje. Nadam se da smo u tome uspeli, a uverićemo se i na predavanjima koja nas očekuju", rekla je Miroslava Tešin Popović, menadžer za korporativnu društvenu odgovornost Telekoma Srbija.

Popričali smo sa maturantkinjama koje su pomno pratile predavanje i pitali ih kakvi su njihovi utisci.

"Mi smo vrlo kreativne osobe, ali nismo do sada znale čime bi mogle da se bavimo i kako to da iskoristimo. Sada smo naučile šta je to nova ekonomija, pa bi mogle da razmislimo o nečemu u tom smeru", složile su se ove učenice i zaključile da im je ovo predavanje bile edukativno i zanimljivo, kao i da će dolaziti i na sledeća.

Još tri predavanja ovog tipa su u planu, a možete ih očekivati krajem oktobra, novembra i decembra. Tačni datumi će biti objavljeni unapred na internet stranici Kolarčeve zadužbine.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE