• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje Medjunarodni salon stripa

Svečana ceremonija otvaranja i dodela nagrada 5. Medjunarodnog salona stripa biće održana u četvrtak uveče u Studentskom kulturnom centru u Beogradu, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Svečana ceremonija otvaranja i dodela nagrada 5. Medjunarodnog salona stripa biće održana u četvrtak uveče u Studentskom kulturnom centru u Beogradu, najavljeno je na konferenciji za novinare.

O Salonu stripa, koji će trajati do 30. septembra, pored domaćina Dejana Nikolaja Kraljacića, jednog od pokretača Salona stripa, govorili su i specijalni gosti Igor Kordej iz Hrvatske, Džon Higins iz Engleske, Greg Koks iz SAD-a, Olivije Duval iz Francuske i Aleksandar Sotirovski iz Makedonije.

Prema rečima Kraljačića, na konkurs je pristiglo 256 radova iz 19 zemalja: Belgija, BiH, Brazil, Bugarska, Crna Gora, Češka, Finska, Holandija, Hrvatska, Japan, Madjarska, Makedonija, Nemačka, Poljska, SAD, Slovačka, Slovenija, Srbija, Ukrajina.

Na 5. Salonu stripa deset nagrada dodeliće žiri u sastavu: publicista Žika Bogdanović (predsednik), pop kritičar Momčilo Rajin, strip autor Milan Jovanović, pisac i scenarista Zoran Stefanović i Milan Konjević, režiser i scenarista.

Pored nagrada sponzora ove godine uvedena je i specijalna nagrada "Nagrada Greg Koks", koju će lično dodeliti autor.

Legenda jugoslovenskog stripa Kordej, koji se nakon uspešne decenije rada u SAD vratio u Evropu i već nekoliko godina radi u Francuskoj, izložiće svoje nove radove, originalne table stripova i ilustracije u Galeriji SKC-a.

"U Beogradu i SKC-u sam posle 20 godina, iznenadjen sam uspehom nove generacije strip crtača, veseli me raznovrsnost medija koje su koristili, od kompjuterske do crtačke", kazao je hrvatski strip autor i ilustrator, jedan od najpopularnijih i najuspešnijih sa područja bivše Jugoslavije.

Izložba radova specijalnog gosta Salona, britanskog strip autora, ilustratora i dizajnera Higinsa, otvara se u četvrtak u 19 sati u "Srećnoj galeriji" SKC-a.

Do 30. septembra posetioci SKC-a, mesta u kojem se petu godinu održava Salon stripa, moći će da prisustvuju berzi stripa, predavanjima, aukciji originalnih strip tabli domaćih i inostranih umetnika, promociji strip autora i izdavača.

(Tanjug)


Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE