• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fasade su seksi ... ne verujete nam?!

Izvor mondo.rs

Izložba fotografija Gorana Musića "Erotika beogradskih fasada", biće otvorena u petak, 7. novembra od 19h u UK Parobrod

 Serija fotografija na temu erotike beogradskih fasada dolazi u Parobrod nakon dve izložbe: "Lica od kamena" (2003) i "Pogled na telo" (2010).

Tema prve izložbe bilo je poređenje dekoracija beogradskih i pariskih fasada, dok je druga bila posvećena ženskom telu na način francuskog klasičnog slikarstva izraženog fotografskim putem.

Postavlja se pitanje koliko toga ima u Beogradu?

"Naši neimari su učili od stranih i vraćali se kući da primene naučeno/viđeno, obogaćujući dekorativne detalje ličnim pečatom - moja izložba 'Lica od kamena' vizuelna je potvrda ove teze. Najčešće su te figure veoma čedne, stroge, klasične; žene su majke, radnice ili simboli, ali ima i sasvim razbarušenih, veoma senzualnih, čulnih, pa i raspojasanih prikaza ženskog tela i to - neočekivano - na sasvim 'običnim' zdanjima. Prva grupa je bila (delimično) tema prethodne izložbe. Sada sam se posvetio drugoj grupi", kaže autor Goran Musić.

Autor ovom izložbom daje svoje viđenje lepote prestonice koja je rušena skoro svakih 30 godina, a onda haotično obnavljana.

"Ne treba nipošto u potrazi za tim lepotama zaboraviti da Beograd ne počinje od Kalemegdana i ne završava se Slavijom. Ja nisam arhitekta, a još manje istoričar, ja sam radnik na vizuelnom polju treniran dugogodišnjim radom da vidim i zabeležim ono što su drugi propustili da uoče. I nije potrebno mnogo istraživanja, jer sve piše na fasadama", kaže autor.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gordana

Bas lepo

SERIJE