• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meksička umetnost u Institutu Servantes

Izložba "Meksička umetnost 20. veka" biće otvorena u utorak 16. oktobra u Galeriji Instituta Servantes. Izložbu organizuje Institut Servantes u saradnji sa ambasadom Meksika, u okviru niza aktivnosti povodom Dana nezavisnosti Meksika i 30 godina od ponovnog uspostavljanja diplomatskih odnosa izmedju te zemlje i Španije.

Izložba "Meksička umetnost 20. veka" biće otvorena u utorak 16. oktobra u Galeriji Instituta Servantes.
Izložbu organizuje Institut Servantes u saradnji sa ambasadom Meksika, u okviru niza aktivnosti povodom Dana nezavisnosti Meksika i 30 godina od ponovnog uspostavljanja diplomatskih odnosa izmedju te zemlje i Španije.

Na izložbi će biti predstvaljena zbirka umetničke baštine ambasade Meksika u Srbiji koja je sastavljena od neprocenjive kolekcije ulja, serigrafija, goblena, grafika i slika iz 20. veka.

Izložbu čine dela najprestižnijih meksičkih autora poput Kordelije Urudete, koja je jedan od osnivača Meksičkog likovnog salona,a svoja dela izlagala je u Meksiku i Evropi i Letisije Tarago koja je studirala slikarstvo i grafiku na Nacionalnom institutu lepih umetnosti, a osnivač je grafičke radionice pri Univerzitetu u Oahaki.

Na izložbi će biti predstavljena i dela Nikolasa Morena Ordunje koji je priznat kao pejzažista. On je osvojio više nagrada prenoseći sa istančanošću i preciznošću bogatstvo prirodnih elemenata.

Medju umetnicima čija će dela biti postavljena u galeriji Instituta Servantes su Fernando Kastro Paćeko koji je obavljao dužnost direktora Nacionalne škole slikarstva, skulpture i grafike "Esmeralda" pri

Nacionalnom institutu lepih umetnosti, kao i Hose Čaves Morada, dobitnik nacionalne nagrade za umetnost i počasni član Nacionalnog sistema stvaraoca Meksika.

Izložba "Meksička umetnost 20. veka" biće otvorena u galeriji Instituta Servantes do 9. novembra, a ulaz je slobodan.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE