• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dušan Kovačević otvara Sajam knjiga

Akademik, dramski pisac Dušan Kovačević otvoriće s italijanskom knjževnicom Fler Jegi Beogradski sajam knjiga 22. oktobra u 18 sati. Na konferenciji za novinare, održanoj u petak u Aero klubu, organizatori su saopštili da će "Belu knjigu" od ovogodisnjeg počasnog gosta Sajma - Italije preuzeti Japan koji je prihvatio poziv da bude počasni gost 2008. godine.

Akademik, dramski pisac Dušan Kovačević otvoriće s italijanskom knjževnicom Fler Jegi Beogradski sajam knjiga 22. oktobra u 18 sati.

Na konferenciji za novinare, održanoj u petak u Aero klubu, organizatori su saopštili da će "Belu knjigu" od ovogodisnjeg počasnog gosta Sajma - Italije preuzeti Japan koji je prihvatio poziv da bude počasni gost 2008. godine.

Teme italijanskog nastupa na Sajmu su evropske integracije, jer Italija veruje da Srbija ima evropsku budućnost, more je ove godine tema Sajma zato što je Nedelja italijanskog jezika u svetu u tom znaku, a pažnja će biti posvećena i stripovima.

Umetnički direktor Sajma Zoran Hamović najavio je više od 200 razgovora, okruglih stolova, promocija, izložbi u konferencijskim salama Sajma ne uključujući u taj broj promocije na štandovima izlagača.

On je podsetio da je ovogodišnji sajam u znaku Dositeja Obradovića i prosvetiteljstva, jer je 2007. godina posvećena 200. godišnjici njegovog dolaska u Srbiju.

Kao nove sadržaje Sajma, on je naveo forume prevodilaca i izdavača, kao i dodelu nagrade "Dositej Obradović" stranom izdavaču za kontinuiran doprinos promociji srpske literature.

Direktor preduzeća Beogradski sajam, koji pruža tehničku logistiku Sajmu knjiga, Andjelko Trpković rekao je da će ove godine na Sajmu biti 800 izdavača iz 21 zemlje, na prostoru od 20.000 kvadratnih metara.

On je najavio da će prvog dana Sajma prodaja ulaznica početi u 14 sati, što znači da, osim 5000 gostiju, posetioci moraju da plate ulaznice kao i ostalih dana.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE