• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Susret sа dvojnikom": Izložbe Mate Đorđevića

Izvor mondo.rs

Radove iz ciklusa "Dečije sobe" slikar Nemanja Mate Đorđević predstaviće na izložbi u galeriji Ulus, u sredu 11. marta u 19 sati.

Sat vremena kasnije, u 20 sati, u galeriji Grafičkog kolektiva biće otvorena druga izložba istog autora, pod nazivom "Psoriasis", na kojoj će biti prikazana serija radova na papiru, grafike, crteži i kolaži.

Otvaranje dve izložbe istog dana na dva punkta, Mate Đorđević vidi kao "susret sa dvojnikom".

"Na ovo izlaganje gledam kao na posmatranje sopstvenih dvojnika koji se mimoilaze i dopunjuju. Izložba u Grafičkom kolektivu je jedan širi opus radova na papiru nastalih izmedju 2011. i 2015. godine. Kolaži, grafike, crteži - ta vrsta materijala je zbog obima zahtevala poseban prostor, a Grafički kolektiv je, sa svojom tradicijom, upravo to. U galeriji Ulusa je drugačija vrsta avanture. Dve izložbe istog dana doživljavam kao jedno familijarno okupljanje svih mojih aktera sa slika - porodični skup antiheroja".

Đorđevićev narativ odiše virtuoznim crtežom, slikarstvom imaginacije i mistike. Njegovi likovi i prizori smešteni su u amalgam snoviđenja i izvrnute mašte.

Nemanja Mate Đorđević rođen je 1983. godine u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, i dobitnik je brojnih priznanja iz oblasti slikarstva i crteža: nagrade Fonda Vladimir Velićković za crtež  2009., nagrade 47. Zimskog salona u Herceg Novom za slikarstvo, nagrade Milan Konjović na Likovnoj jeseni 2014. u Somboru.

Na predlog akademika Vladimira Veličkovića, dobitnik je nagrade Francuske Akademije lepih  umetnosti za podstrek slikarstvu. To veliko priznanje primio je 2012. godine pod Kupolom Akademije , četiri veka stare institucije sa velikom međunarodnom reputacijom. Trenutno živi i radi u Parizu.

Izložba u Grafičkom kolektivu trajaće do 21. marta, dok će postavka u galeriji Ulusa biti otvorena do 24. marta 2015. godine.

 Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE