• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glogovac nepoželjan u Dubrovniku zbog Draže!?

Izvor mondo.rs

Zagrebački glumac Siniša Ružić pobunio se zbog dolaska Nebojše Glogovca na Dubrovačke letnje igre. Smeta mu što je Glogovac pohvalno govorio o Draži Mihailoviću koga je glumio u seriji "Ravna Gora".

Direktorka dramskog programa Dubrovačkih letnih igara Mani Gotovac najavila je nedavno da će na predtojećoj kulturnoj manifestaciji među glumačkim perjanicama biti i srpski glumac Nebojša Glogovac.

To je, međutim, naišlo, na osudu hrvatskog glumca Siniše Ružića, prenose hrvatski mediji.

Ružiću ne smeta to što je Glogovac glumio Dražu Mihailovića u seriji "Ravna Gora", jer "na to ima pravo kao glumac", ali ono što mu zamera jesu pohvalni komentari o četničkom generalu.

"U niz intervjua Glogovac je opravdavao Dražu Mihailovića navodeći da je bio drag i dobar čovek, častan vojnik, da se borio protiv fašizma, gotovo da bi danas dobio nagradu za toleranciju i suživot. U Srbiji je danas jak pokret koji je doveo do toga da je na nivou službene Srbije blizu potpuna pravna i moralna rehabilitacija Draže Mihailovića, poništenje suđenja i osude i proglašenje žrtvom komunizma", kaže Siniša Ružić, koji je ovdašnjoj publici (moža) poznat po ulozi u seriji "Ljubav u zaleđu".

Na ovaj istup hrvatskog glumca odgovorila je direktor programa Dubrovačkih letnjih igara Mani Gotovac: "Uoppte ne zanimaju politička pitanja jer je tema ovogodišnjih Igara ljubav".

Ovaj 46-godišnji glumac iz Zagreba imao je još toga da kaže svom beogradskom kolegi:

"Može Glogovac privatno da misli šta hoće, ali bi trebalo da bude toliko inteligentan i pristojan da, ako misli da radi u Hrvatskoj, takve stavove zadrži za sebe. Za mene je uvredljivo i skandalozno da u Dubrovniku, koji je doživeo ratna razaranja i bio napadan od tih i takvih četnika, prvak drame bude netko ko opravdava četničke zločine. Četnici su počini najveće zločine, klanja i ubijanja u ratu u BiH i Hrvatskoj i sada to neko opravdava".

Glogovac bi na Dubrovačkim letnjim igrama trebalo da glumi u predstavi "Pijana novembarska noć 1918", hrvatskog pisca i scenariste Ive Štivičića, koji je napravio dramatizaciju novele Miroslava Krleže.

Ne misle svi kao pomenuti glumac Siniša Ružić. Evo šta kaže Ivo Štivičić:

"Glogovac je stvorio fanove koji su na Brione dolazili zbog njega. Što se tiče njegovog stava o Draži Mihailoviću, valjda pozorište mora da širi spektar demokratskih vidika. Znamo da glumac živi tuđe sudbine i tuđe biografije. I to je cela priča. Glogovac je prošle godine u Zagrebu na Krležinom festivalu aklamacijom dočekan u ulozi Vesovića u Zagrebačkom kazalištu mladih. Ostavimo umetničkom vođstvu Dubrovačkih letnih igara procenu ko će od glumaca nastupiti pred publikom. A dobar glumac je dobar glumac".

Siniši Ružiću smeta i to što, kako kaže, "glumci sa Balkana", uzimaju hleb mladim glumcima u Hrvatskoj.

"Kolege sa Balkana su se u proteklih 10 godina naigrali u hrvatskim pozorištima, filmovima i serijama. Bili su uvek dobro dočekani, nikad niko nije postavio pitanje radne dozvole, sindikata, zaštite naših glumaca. Tako mnogi izvrsni hrvatski glumci ne mogu da dobiju veću ulogu i priliku jer TV i pozorišni producenti pate za imaginarnim šarmom Balkana i očekuju veliku gledanost na drugoj strani. Moš' mislit. Moderno je i davati uloge glumcima koji se muče sa hrvatskim jezikom, a često imamo i mnogo boljih svojih. A na drugoj strani nisu tako glupi da daju poslove strancima. Kao protivnik i četništva i ustaštva, a i preteranog idealiziranja komunizma, kao hrvatski glumac, građanin i porezni obveznik, upozorio sam na situaciju koja ima sve šanse da preraste u incident jer su u Dubrovačkim letnjim igrama očigledno zaboravili da u Dubrovniku ima dosta ljudi koji nisu zaboravili da ih je neko gađao granatama", kaže Ružić.

Komentari 25

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miki

Kakav debil neobrazovani, Draza nije učestvovao u ratu u BIH

we

Mihajlo...Slazem se sa tobom u potpunosti i jako mi je zao sto ne mozemo da zivimo i komuniciramo kao normalni ljudi.Stalno okrivljujemo jedni druge za nesto sto su drugi napravili.Vjerujem u generacije koje dolaze da ce prevazici ono sto mi nismo u stanju,

deroko

Sta je to Draza MIhailovic uradio protiv hrvatskog naroda,osim sto se borio protiv fasista i ustasa koji i jesu fasiti,stvarno ne razumem zasto ja Draza tabu tema u Hrvatskoj.Pa jedan od glavnih Drazinih pomocnika na Ravnoj Gori je bio Stolica(hrvat) a bilo je puno i muslimana,svi koji su se borili protiv fasizma bili su uz Drazu ne razumem...

SERIJE