• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Večeras 50. izvodjenje "Amadeusa" u BDP-u

Predstava "Amadeus" Pitera Šefera, u režiji Alise Stojanović, biće izvedena jubilarni 50. put u Beogradskom dramskom pozorištu (BDP) u nedelju, 18. novembra. Taj komad prvi put je izveden u tom pozorištu u godini u kojoj je obeleženo 250 godina od rodjenja čuvenog kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta.

Predstava "Amadeus" Pitera Šefera, u režiji Alise Stojanović, biće izvedena jubilarni 50. put u Beogradskom dramskom pozorištu (BDP) u nedelju, 18. novembra.

Komad "Amadeus" prvi put je izveden u tom pozorištu u godini u kojoj je obeleženo 250 godina od rodjenja čuvenog kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta.

Nebojša Bradić je na konferenciji za novinare održanoj u Beogradskom dramskom pozorištu podsetio da se komad bavi životom jednog od najvećih kompozitora svih vremena iz ugla čoveka koji ga mrzi, ali mu se i potajno divi, njegovog tajnog uništitelja Antonija Salijerija, prvog carevog kompozitora.

Rediteljka predstave Alisa Stojanović rekla je da je predstava izuzetno primljena kod publike, ali i da je kvalitet izvodjenja predstave dobar.

Prema njenim rečima, veliki uspeh je to što je predstava za manje od dve sezone izvedena 50 puta, što predstavlja rekord u srpskom pozorišnom životu.

Ulogu Antonija Salijerija tumači Predrag Ejdus, a Mocarta igra Gordan Kičić.

U ostalim ulogama pojavljuju se Danijela Štajnfild, Pavle Pekić, Dejan Matić, Aneta Ilić, Iva Mrvoš, Srdjan Dedić, Milan Stanković, i Milan Čučilović.

Muziku za predstavu radio je Ivan Brkljačić, a u predstavi pored njega sviraju i Saša Ilić, Nemanja Marković i Stojan Krkuleski.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE